Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2014

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΑ «ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΟΠΛΑ» ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ,ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΕ Η ΑΜΕΡΙΚΗ

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ εξετάζει βίντεο που φέρεται να δείχνει τζιχαντιστές στη Συρία να έχουν υπό τον έλεγχό τους αμερικανικά όπλα, τα οποία προορίζονταν για κούρδους μαχητές. 

Φαίνεται ότι έγινε λάθος στην εναέρια ρίψη των όπλων από αμερικανικά αεροσκάφη, με αποτέλεσμα τα όπλα να μην φτάσουν στους Κούρδους, αλλά να καταλήξουν στα χέρια των ενόπλων του Ισλαμικού Κράτους. 


Στο βίντεο διακρίνεται ένας τζιχαντιστής να εξετάζει κιβώτια που βρίσκονται συνδεδεμένα σε αλεξίπτωτο. 

Στη συνέχεια, ανοίγει τα κιβώτια και ανακαλύπτει όπλα -κάποια σκουριασμένα, κάποια καινούρια- ενώ μέσα στο κιβώτιο ο τζιχαντιστής ανακαλύπτει και μία χειροβομβίδα.

Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι ερευνά τους ισχυρισμούς, αλλά παραδέχθηκε ότι ένα από τα φορτία αγνοείται.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για «γκάφα» των ΗΠΑ, καθώς οι εναέριες ρίψεις πραγματοποιούνται με συστήματα ακριβείας.

Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν ρίψεις όπλων στους κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται το Κομπάνι στη Συρία.

WSJ: Σιωπηρή συμφωνία ΗΠΑ-Τουρκίας για το Κομπάνι

Σε μια «σιωπηρή συμφωνία» μεταξύ των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και της Τουρκίας για την αποστολή βοήθειας στο Κομπάνι αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας, «η Τουρκία απάντησε στις αμερικανικές πιέσεις και επέτρεψε στις κουρδικές δυνάμεις του Ιράκ να διασχίσουν τα εδάφη της προκειμένου να ενισχύσουν τους Κούρδους αντάρτες της Συρίας, στην πολιορκημένη πόλη Κομπάνι, μια εντυπωσιακή αλλαγή στάσης για μια χώρα που θεωρούσε μέχρι πρότινος τους εν λόγω μαχητές εχθρούς της».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η αλλαγή πολιτικής σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες αφότου αμερικανικό αεροσκάφος προέβη στη ρίψη οπλισμού, για πρώτη φορά, με στόχο τον εφοδιασμό των ανταρτών στο Κομπάνι και αφού Αμερικανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν την Τουρκία για τις προθέσεις τους, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν τις δυνάμεις αυτές χωρίς τη συναίνεση της Άγκυρας».

Εν τω μεταξύ, ο σύρος υπουργός Ενημέρωσης Ομράν αλ-Ζόχμπι δήλωσε ότι οι συριακές δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ παρέχουν στρατιωτική και επιμελητειακή υποστήριξη στους Κούρδους που προασπίζονται το Κομπάνι.  . in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
22-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: