Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2014

ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Εικόνες ντροπής λάμβαναν χώρα εδώ και αρκετό καιρό τόσο στο κέντρο όσο και στο λιμάνι της Μυτιλήνης, αφού εκατοντάδες μετανάστες, ανάμεσα τους και πολλά παιδιά, κοιμόνταν στο δρόμο. 

Το Σάββατο 18 Οκτωβρίου το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Μόρια άρχισε να λειτουργεί, με αποτέλεσμα να παρέχεται στέγη, τροφή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους μετανάστες.  
Η κατάσταση όσον αφορά την μετανάστευση μοιάζει εκτός ελέγχου, αφού επί καθημερινής βάσεως δεκάδες μετανάστες εντοπίζονται από το Λιμενικό Σώμα, με τις Αρχές να αδυνατούν να ανταποκριθούν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις.


Δήμαρχος: «Είχαμε γίνει ρεζίλι με αυτήν την εικόνα»

Ο δήμαρχος Μυτιλήνης, Σπύρος Γαληνός, μίλησε στο in.gr για την εικόνα που επικρατούσε στο κέντρο του νησιού, η οποία αποτέλεσε πληγή για τον τουρισμό, ενώ εξήγησε και τους λόγους που το Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών παρέμενε κλειστό, αν και ήταν σχεδόν έτοιμο.

«Ευτυχώς, το ζήτημα τακτοποιήθηκε και τώρα στεγάζουμε εκεί τους μετανάστες, οι οποίοι είχαν κατακλύσει τόσο το κέντρο του νησιού όσο και το λιμάνι. Οι εγκαταστάσεις ήταν έτοιμες, αλλά περιμέναμε να διευθετηθεί το ζήτημα της έλλειψης κρεβατιών και της παροχής ρεύματος, ενώ μέχρι τότε οι μετανάστες κοιμόντουσαν είτε στους δρόμους είτε στο αθλητικό κέντρο της Νεάπολης, το οποίο είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του νησιού» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ο κ. Γαληνός συνέχισε λέγοντας ότι «είχαμε γίνει ρεζίλι με αυτήν την εικόνα στο κέντρο της πόλης. Υπάρχει έλλειψη στρατηγικών αποφάσεων από την πολιτεία σχετικά με το μεταναστευτικό», ενώ πρόσθεσε πως «αυτήν την στιγμή φιλοξενούμε περίπου 400 άτομα στο Κέντρο Μεταναστών στην Μόρια, αλλά με τους ρυθμούς που αυξάνεται το μεταναστευτικό κύμα στο νησί δεν ξέρω αν μόνο αυτές οι εγκαταστάσεις θα μπορούν να ανταποκριθούν μετά από λίγο καιρό».

Άγγελος Προβολισιάνος 
IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: