Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2014

ΆΜΕΣΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ "ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ" ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στο κλείσιμο του "Αμαλία Φλέμιγκ" καλεί το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για "ολοκλήρωση των εγκληματικών σχεδίων για το κλείσιμο του Νοσοκομείου, με ταυτόχρονη υποβάθμιση του Σισμανόγλειου", και ζητούν να ξεκινήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις μαζί με εργαζόμενους από άλλα Νοσοκομεία και την τοπική κοινωνία.


Όπως αναφέρει το δελτίου Τύπου του υπουργείου Υγείας της 14ης Οκτωβρίου, "σε συνέχεια των αποφάσεων της σύσκεψης υπό τον Αναπληρωτή του Υπουργού Υγείας, Λ. Γρηγοράκο, οπου συζητήθηκε αναλυτικά ο ρόλος Γ.Ν. Αμαλία Φλέμιγκ και η πλήρης ενοποίησή του με το ΠΓΝ Σισμανόγλειο", αποφασίστηκε η μεταφορά χειρουργικών κλινικών, του Νεφρολογικού τμήματος και της Μονάδας Νεφρού και Περιτοναϊκής κάθαρσης στο Σισμανόγλειο.

Μετά την περίφημη άσκηση ετοιμότητας που διοργάνωσε το υπουργείο Υγείας, στο "Αμαλία Φλέμινγκ", για την αντιμετώπιση τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα στη χώρα μας, ήρθε η ώρα των πραγματικών προθέσεων της κυβέρνησης, καθώς μετά το κλείσιμο 9 νοσηλευτικών τμημάτων και την απομάκρυνση 300 νοσηλευτών και διοικητικών υπαλλήλων, η παραπάνω μεταφορά θα σημάνει το οριστικό τέλος του νοσοκομείου των Μελισσίων, ενώ θα έχει αρνητικές συνέπειες στις ήδη επιβαρυμένες υπηρεσίες του Σισμανόγλειου.

Υπενθυμίζεται ότι το "Αμαλία Φλέμιγκ" συγχωνεύτηκε με το "Σισμανόγλειο" στις 11 Σεπτεμβρίου 2013.

 http://left.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: