Πέμπτη, Οκτωβρίου 23, 2014

ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ, ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΚΠΑ-ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΦΗΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΕΖΟΠΙΑΤΣΑ

ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΖΟΠΙΑΤΣΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ...ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΦΥΛΑΞΗ...ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΜΙΖΕΡΙΑ...
Σχέδιο φύλαξης του Πανεπιστημίου Αθηνών, με επαρκή φωτισμό, αυτοκίνητα που θα περιπολούν τα βράδια για να αποτρέπουν πιθανούς εισβολείς και 80 επιπλέον φύλακες επεξεργάζεται η διοίκηση του ιδρύματος.

Πρόθεση τόσο του προέδρου του Συμβουλίου Ιδρύματος, καθηγητή στο ΜΙΤ, Δ.Μπερτσιμά, όσο και του πρύτανη Θ.Φορτσάκη, μόλις τα οικονομικά το επιτρέψουν, είναι να ενισχυθεί η φύλαξη του πανεπιστημίου, με στόχο να μην εκδηλωθούν ξανά δολιοφθορές στο χώρο των Προπυλαίων όσο και στον - δύσκολο από πλευράς φρούρησης - χώρο της Πανεπιστημιούπολης, όπως αναφέρουν Τα Νέα.


Mόνο τον περασμένο χρόνο υπολογίζεται ότι το ίδρυμα ζημιώθηκε κατά περίπου 500.000 ευρώ από τις διάφορες πράξεις βανδαλισμού και κλοπές που έγιναν στους χώρους του.

Θετικός ο Λοβέρδος

Στο ζήτημα αυτό εμφανίζεται θετικός ο υπουργός Παιδείας Α. Λοβέρδος, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη ότι «ακριβώς επειδή δεν υπήρχε φύλαξη πριν από τρία χρόνια, σε κατάληψη, σκίστηκαν με μαχαίρια πίνακες, καταστράφηκε η περιουσία και εκτεθήκαμε σε όλη την κοινή γνώμη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Εκεί είπε ο κ. πρύτανης ότι θέλει να βάλει κάποιες διαδικασίες, και σωστά το έκανε κατά την άποψή μας, κάποιες διαδικασίες ελέγχου εισόδου και εξόδου από το κτίριο των τρίτων».

Ανάμεσα στις προτάσεις που μελετήθηκαν αρχικά, κατά τις πληροφορίες, ήταν μία που ήθελε να τοποθετηθούν κάμερες περιμετρικά στην Πανεπιστημιούπολη στραμμένες προς τα έξω, ώστε να αποτρέπουν κάποιους να εισέλθουν παράνομα, ωστόσο τελικά δεν φαίνεται να προκρίνεται. 

Αντιθέτως, προχωρούν οι προτάσεις να αυξηθεί ο φωτισμός, να τοποθετηθούν κάγκελα σε παράθυρα και κλειδαριές ασφαλείας σε αίθουσες με υλικά και να αυξηθεί το έμψυχο δυναμικό φρούρησης κατά περίπου 80 άτομα - υπαλλήλους και όχι από εταιρεία σεκιούριτι -, εκ των οποίων κάποιοι θα περιπολούν τα βράδια με αυτοκίνητα. Επίσης να ελέγχεται η είσοδος σε ευαίσθητους χώρους του ιδρύματος, όπως στα γραφεία διοίκησης.

Συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Ολοήμερη αναστάτωση αναμένεται σήμερα, Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας καθώς στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μαθητών στα Προπύλαια, στις 4 μ.μ. διοικητικοί, φοιτητές και σωματεία θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια προκειμένου να συζητήσουν τρόπους συνέχισης του αγώνα τους και στις 6 μ.μ. έχει προγραμματιστεί πανεκπαιδευτική πορεία μαζί με ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και φοιτητικούς συλλόγους.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι επίσης επανήλθαν στο θέμα της διαθεσιμότητας, ζητώντας να μην απολυθεί κανείς, ενώ δημοσιοποίησαν έκθεση της Επιθεώρησης Εργασίας για το προληπτικό λουκέτο στην οποία ζητούσε, προτού εκδηλωθεί η αυτόβουλη είσοδος των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, «να ανοίξουν όλες οι κλειδωμένες εσωτερικές θύρες του κτιρίου που τυχόν μπορεί να εγκλωβίσουν εργαζομένους και να παραμένει τουλάχιστον μια από τις εξωτερικές θύρες του κτιρίου ανοικτή». 
in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: