Τρίτη, Οκτωβρίου 21, 2014

ΔΩΣΤΕ ΒΑΣΗ-ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Στον απόηχο της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναφέρθηκε εκτενώς σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της χώρας, και εν μέσω κλιμακούμενης στρατιωτικής και διπλωματικής έντασης στην ευρύτερη περιοχή, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να συναντηθεί με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Η επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και η συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας θεωρείται ότι συνιστά ζήτημα ευρύτερης πολιτικής σημασίας, για πολλούς λόγους. 

Κατ' αρχάς επειδή ο κ. Αβραμόπουλος είναι ένα από τα κυβερνητικά στελέχη με τα οποία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας, από την εποχή που ο κ. Αβραμόπουλος ήταν υπουργός Εξωτερικών. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, είχε παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια στον κ. Τσίπρα σε ταξίδια του στις ΗΠΑ και στη Λατινική Αμερική. 


Εν συνεχεία, η συνάντηση έχει αξία, εν όψει και της μετακόμισης του κ. Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες, όπου θα αναλάβει καθήκοντα επιτρόπου. 

Πέραν αυτών, πιθανολογείται, ότι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν είναι και αυτό της υπόθεσης των υποβρυχίων, το δεύτερο εκ των οποίων καθελκύστηκε τη Δευτέρα. 

Κατά το παρελθόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τηρήσει σκληρή στάση για την υπόθεση των υποβρυχίων και με αφορμή το θέμα είχε ξεσπάσει σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ αξιωματικής αντιπολίτευσης και κυβέρνησης -ειδικότερα δε του Ευάγγελου Βενιζέλου, λόγω της προηγούμενης θητείας του στο υπουργείο Άμυνας. 

Γεγονός είναι ότι σύμφωνα και με πληροφορίες από το περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας κερδίζουν ολοένα και περισσότερο χώρο στην ατζέντα του κ. Τσίπρα. 

Με τον τρόπο αυτό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιδιώκει κατά προφανή τρόπο να επιδείξει την διάθεσή του να απευθυνθεί στο εσωτερικό και το εξωτερικό, με την λογική του δυνάμει πρωθυπουργού. 

Στον πυρήνα δε της προσπάθειάς του είναι αφενός να καθησυχάσει (εντός και εκτός Ελλάδας) και αφετέρου να αναδείξει την δική του πρόταση που περιγράφεται από την φράση «διεκδίκηση με ασφάλεια».   IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: