Πέμπτη, Οκτωβρίου 30, 2014

ΙΤΑΛΙΑ: ΆΓΡΙΟΣ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΑΠΕΡΓΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μετά από καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη γερμανική πρεσβεία ζητώντας την αναθεώρηση του βιομηχανικού σχεδίου της ThyssenKrupp που προβλέπει το κλείσιμο του εργοστασίου στο Τέρνι

Η βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση της ιταλικής αστυνομίας εναντίον των χαλυβουργών της Ast στην πόλη Τέρνι, που ανήκει στον γερμανικό όμιλο της ThyssenKrupp, η οποία κατέληξε στο τραυματισμό τεσσάρων εργατών και συνδικαλιστών της FIOM CGIL, οδηγεί σε ρήξη των σχέσεων του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου CGIL με τον Ρέντζι, την κυβέρνησή του και την ηγεσία του Δημοκρατικού Κόμματος, που δαιμονοποίησε τόσο τη FIOM όσο και τη CGIL μετά τη τεράστια επιτυχία της διαδήλωσης της 25ης Οκτωβρίου.


Το μεγαλύτερο συνδικάτο εργατών μετάλλου της Ιταλίας FIOM και εκατοντάδες χαλυβουργοί της Ast πραγματοποίησαν χθες το πρωί καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη γερμανική πρεσβεία απαιτώντας την αναθεώρηση του βιομηχανικού σχεδίου της ThyssenKrupp που προβλέπει το κλείσιμο του εργοστασίου στο Τέρνι. Όταν οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, δέχθηκαν βάρβαρη επίθεση από την αστυνομία, η οποία χτύπησε και τον γενικό γραμματέα της CGIL Μαουρίτσιο Λαντίνι.

"Δεν θα φύγουμε από εδώ μέχρι να γίνει η συνάντηση. Ξεκινήσαμε την πορεία και μας χτύπησαν. Ήμουν μπροστά και τις έφαγα και εγώ. Δεν είμαστε εγκληματίες. Δεν μπορούν να δέρνουν στην πλατεία όποιον υπερασπίζεται τους εργαζομένους" κατήγγειλε ο Λαντίνι έξω από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης, όπου κατευθύνθηκαν οι εργάτες της χαλυβουργίας του Τέρνι μετά την άρνηση της γερμανικής πρεσβείας να συναντηθεί με τους εκπροσώπους τους.

Η γενική γραμματέας της CGIL, Σουζάνα Καμούσο, εκδήλωσε άμεσα την αλληλεγγύη της και επισκέφθηκε στο νοσοκομείο τους τραυματισμένους εργαζόμενους και τους συνδικαλιστές, μεταξύ των οποίων τον  υπεύθυνο Σιδηρουργίας της FIOM Βεντούρι. Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους της Ast εκδήλωσε και το μετριοπαθές συνδικάτο της UIL, ενώ βουλευτές της Αριστεράς Οικολογίας Ελευθερίας σήκωσαν πλακάτ μέσα στη Βουλή ζητώντας την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Αλφάνο.

Υψηλόβαθμα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος εκτόξευσαν δριμύτατες κατηγορίες εναντίον της Καμούσο για τη διαδήλωση της 25ης Οκτωβρίου φθάνοντας να μιλούν ακόμα και για πλαστές εγγραφές στο συνδικάτο και για πληρωμένους... διαδηλωτές! (Ανταπόκριση από τη Ρώμη Αργύρης Παναγόπουλος για την Αυγή)

Η κυβέρνηση δεν προσπαθεί να ξυλοκοπήσει εργάτες, δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών

 Στα χθεσινά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τεσσάρων χαλυβουργών από την αστυνομία σε διαδήλωση έξω από τη γερμανική πρεσβεία στην Ρώμη, αναφέρθηκε ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, σε ομιλία του στην Γερουσία.

«Η κυβέρνηση μας δεν θέλει και δεν προσπαθεί να ξυλοκοπήσει με γκλομπ τους εργάτες, απέχουμε έτη φωτός από αυτή την αντίληψη» τόνισε ο Αλφάνο.

Ο κεντροδεξιός υπουργός Εσωτερικών ζήτησε «από όλες τις πολιτικές παρατάξεις να επιδείξουν σύνεση», να μην γίνει «καμιά προσπάθεια να τύχουν εκμετάλλευσης οι δυσκολίες που υπάρχουν στον τομέα της εργασίας».

«Είναι σαφές δικαίωμα των εργατών να διαδηλώνουν, και με οξύ τρόπο, παραμένοντας, όμως, μέσα στα όρια της νομιμότητας. Έχουμε μπροστά μας δύσκολες εβδομάδες, υπάρχει μια σειρά κρίσεων στον τομέα της βιομηχανίας, που η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει» πρόσθεσε ο Αλφάνο. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)



 ΑΠΕ-ΜΠΕ  

ΠΡΕΖΑ TV
30-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: