Τετάρτη, Οκτωβρίου 29, 2014

ΧΟΜΣ, ΣΥΡΙΑ: ΟΙ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΞΑΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΆΣΑΝΤ

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στην πόλη Χομς, σκοτώνοντας τριάντα μέλη των δυνάμεων της Δαμασκού, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

"Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε το πρωί της Τρίτης την επίθεση, η οποία διήρκεσε μέχρι τη νύκτα και κατόρθωσε να καταλάβει τμήματα του Αλ-Χάερ", δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντελραχμάν, προσθέτοντας ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 30 φύλακες των εγκαταστάσεων και μέλη πολιτοφυλακών του συριακού καθεστώτος, ενώ έκανε λόγο και για απώλειες στις τάξεις των τζιχαντιστών, χωρίς να είναι σε θέση να δώσει λεπτομέρειες.


Ο συριακός στρατός ανακατέλαβε τον Ιούλιο τις εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου του Αλ-Χάερ από τους τζιχαντιστές, οι οποίοι είχαν καταλάβει την περιοχή έπειτα από πολύνεκρες συγκρούσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες , 270 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την κατάληψη της περιοχής αυτής που βρίσκεται κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας, οι περισσότεροι εκτελέσθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει καταλάβει σειρά εγκαταστάσεων εξόρυξης πετρελαίου στη Συρία και το Ιράκ, εξασφαλίζοντας σημαντική πηγή εσόδων, γεγονός που την καθιστά την "καλύτερα χρηματοδοτούμενη τρομοκρατική οργάνωση" στον κόσμο, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον.

Η εξόρυξη πετρελαίου και η πώλησή του στην μαύρη αγορά αποφέρει περί το ένα εκατομμύριο δολάρια ημερησίως στην οργάνωση του Ισλαμικού Κράτους από τα μέσα του Ιουνίου, σύμφωνα με εκτίμηση του Ντέιβιντ Κοέν, υφυπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, αρμόδιου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
Ημερησία 


ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: