Τετάρτη, Οκτωβρίου 22, 2014

ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Ο ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ»

«Άνθρακες ο θησαυρός» αποδεικνύεται, όπως όλα δείχνουν, ο πολυσυζητημένος αναδρομικός έλεγχος των «πόθεν έσχες» πρώην πρωθυπουργών, υπουργών και υφυπουργών από το 1974 έως το 2012 (βάσει του σχετικού νόμου του 2012).

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από μέλη της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών, επί συνόλου 455 προσώπων που ελέγχθηκαν, μόνον στην περίπτωση ενός πρώην υφυπουργού του ΠΑΣΟΚ, του Γιάννη Ανθόπουλου, ο οποίος ήδη διώκεται από την Δικαιοσύνη για υπόθεση «τοκογλυφίας», εντοπίστηκαν κάποια στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών οι οποίοι ήδη βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της εν λόγω ποινικής διερεύνησης.


Το ποσό, στο οποίο εστιάστηκε η προσοχή των ορκωτών ελεγκτών, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες από την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ ανώνυμων καταθέσεων του πρώην υπουργού Παιδείας και Εθνικής Οικονομίας επί κυβερνήσεων Σημίτη που φέρονται να μην δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα που δήλωνε στο «πόθεν έσχες». Για τα περαιτέρω θα ληφθεί υπ’ όψιν η άποψη της Δικαιοσύνης, πριν η Επιτροπή καταλήξει σε επόμενη συνεδρίασή της στο τελικό της πόρισμα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, Γιώργο Καλαντζή, από τον έλεγχο προκύπτει ότι λιγότερες από 10 υποθέσεις χρήζουν περαιτέρω ελέγχου βάσει των προβλεπόμενων από το νόμο. Στην επόμενη συνεδρίασή της η Επιτροπή θα αποφανθεί αν καλύπτεται από τα πρόσθετα στοιχεία.

Την ίδια στιγμή, πυρά κατά της Επιτροπής Ελέγχου εξαπέλυσε από του βήματος της Βουλής ο πρώην πρόεδρός της Απόστολος Κακλαμάνης, ο οποίος υπήρξε ο εισηγητής του νόμου για τον αναδρομικό έλεγχο που ψηφίστηκε διακομματικά το 2012. Όπως είπε «ούτε άνοιγμα λογαριασμών έγινε, ούτε πραγματογνώμονες κλήθηκαν, ούτε στοιχεία προσκομίστηκαν, ούτε κανένας ουσιαστικός έλεγχος έγινε».  in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
22-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: