Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2014

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥ,ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ,ΨΗΦΙΖΕ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε απευθείας γραμμή με τον Ηλία Κασιδιάρη, στον οποίο έδινε οδηγίες πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές του νεοναζιστικού μορφώματος

Ο άνθρωπος που έλυνε και έδενε στο μέγαρο Μαξίμου μέχρι την αποκάλυψη του βίντεο με τον Κασιδιάρη, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και πρώτος τη τάξει σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο πολύς Τάκης Μπαλτάκος δεν περιοριζόταν στις κοινωνικές επαφές και τα κουτσομπολιά με τους χρυσαυγίτες που φιλοξενούνταν σε γραφείο απέναντι από το δικό του.

Οπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μπαλτάκος εμφανίζεται να περνά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να δίνει εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες, σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση. Μάλιστα, δεν παραλείπει να επιβραβεύσει τους χρυσαυγίτες για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους.

Πρόκειται για μηνύματα που στέλνει ο στενός συνεργάτης του Κασιδιάρη ονόματι Ζούμπος στον εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης και όλα αναφέρονται στον Τάκη Μπαλτάκο. Χαρακτηριστικό είναι το sms με το οποίο ο Ζούμπος πληροφορεί τον Κασιδιάρη για τις εντολές του Μπαλτάκου: «Με είπε (sic) Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη (σσ είχαν προστεθεί στον νομοσχέδιο και έδιναν στο ΣτΕ και τον Άρειο Πάγο το δικαίωμα αναψηλάφησης υποθέσεων αστικού χαρακτήρα, ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) πρέπει να' μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου' πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές (σσ τροπολογία βουλευτών της ΝΔ που καταγγέλθηκε ως ρατσιστική από τα κόμματα της Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ και αποσύρθηκε «για τεχνικούς λόγους»). Του 'πα είμαστε ενήμεροι!».


Με ένα ακόμη μήνυμα προς τον ίδιο τον Κασιδιάρη, ο Μπαλτάκος έδινε συγχαρητήρια στον χρυσαυγίτη Ηλιόπουλο για τις ύβρεις και τις χυδαιότητες εντός Βουλής (17/5/13) που ανάγκασαν τον προεδρεύοντα Γ. Δραγασάκη να τον απειλήσει ακόμα και με τον φρούραρχο (!).

* Αναλυτικά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Δημήτρη Ψαρρά, στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα, Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου.

 ΠΡΕΖΑ TV
18-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: