Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2014

Η "ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ" ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ-ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ #killahP

Στη δημοσιότητα δόθηκαν σήμερα στοιχεία για τις σχέσεις ΝΔ-ΧΑ αλλά και την ενημέρωση που είχε ο αρχηγός της νεοναζιστικής οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία του Π. Φύσσα.    Η σχέση της  «αντισυστημικής»  ΧΑ  με τον Τάκη Μπαλτάκο, τον τέως γ.γ της Κυβέρνησης και (ακρο)δεξί(ο) χέρι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η αγαστή συνεργασία της  με την  ΕΛ.ΑΣ καθώς  και  στοιχεία που αποδεικνύουν  πως ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Νίκος Μιχαλολιάκος  ήταν ενήμερος  από την πρώτη στιγμή για  τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και κάθε κίνηση που έγινε εκείνο το βράδυ, το βράδυ που ο 34χρονος μουσικός έπεφτε νεκρός απ’ τις μαχαιριές του χρυσαυγίτη  Γιώργου Ρουπακιά, γιατί ήταν  αντιφασίστας  και  όχι «για το ποδόσφαιρο», όπως έσπευσαν να μεταδώσουν ορισμένα κανάλια και ενημερωτικά sites,τότε.


ΕΘΝΟΣ
Της Μαρίας Ψαρρά
Ένα μήνυμα για μια κλήση στο προσωπικό κινητό του Νίκου Μιχαλολιάκου το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μαρτυρούν ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής γνώριζε απ’ την πρώτη στιγμή ότι χρυσαυγίτες δολοφόνησαν τον 34χρονο μουσικό. Η πρώτη απόδειξη είναι το μήνυμα που έστειλε ο ίδιος ο Ν. Μιχαλολιάκος στον βουλευτή Πειραιά Γιάννη Λαγό.

Η δεύτερη που «ενοχοποιεί» την ηγεσία είναι η κλήση και η συνομιλία που γίνεται αμέσως μετά το SMS μεταξύ του Λαγού και του γενικού γραμματέα της ΧΑ.

Αμέσως μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά, ο αρχηγός  της ΧΑ ενημερώνεται γι’ αυτό που συνέβη από τα μέλη του τάγματος «εφόδου» της Νίκαιας. Όπως προκύπτει ανάγλυφα από τα δικόγραφα, οι διαδικασίες συγκάλυψης των μελών της ΧΑ – πλην του Ρουπακιά – ξεκινούν αμέσως.

Η ομολογία του δολοφόνου ότι είναι μέλος της ναζιστικής οργάνωσης τους χαλάει τα αρχικά σχέδια, αλλά η εντολή έχει ήδη δοθεί: «Δεν τον ξέρουμε, δεν είναι δικός μας, δεν έχει σχέση με τη ΧΑ».

Ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος αργότερα θα ισχυριστεί (σ.σ. τηλεοπτική συνέντευξη στον σταθμό Κόντρα) ότι έμαθε για τη δολοφονία την επόμενη μέρα και πως το βράδυ της «εφόδου» στο Κερατσίνι μιλούσε περασμένα μεσάνυχτα με τον Γ. Λαγό για την… εκδήλωση που είχε προγραμματιστεί τις επόμενες μέρες στην περιοχή.

Όσο για τον δολοφόνο Γ. Ρουπακιά, που σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του ναζιστικού μορφώματος ήταν ταμίας στη ΧΑ Νίκαιας, ο αρχηγός είχε δηλώσει ότι «δεν τον ξέραμε, δεν μιλούσε με τα στελέχη της ΧΑ, ήταν ένας περαστικός σε ένα από τα 70 γραφεία της οργάνωσης»


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Του Δημήτρη Ψαρρά
Ο άνθρωπος που έλυνε και έδενε στο μέγαρο Μαξίμου μέχρι την αποκάλυψη του βίντεο με τον Κασιδιάρη, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και πρώτος τη τάξει σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο Τάκης Μπαλτάκος δεν περιοριζόταν στις κοινωνικές επαφές και τα κουτσομπολιά με τους χρυσαυγίτες που φιλοξενούνταν σε γραφείο απέναντι από το δικό του.

Οπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.
Ο Μπαλτάκος εμφανίζεται να περνά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να δίνει εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες, σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση.

Μάλιστα, δεν παραλείπει να επιβραβεύσει τους χρυσαυγίτες για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους  καθώς αυτοί συντηρούσαν την βολική θεωρία –δημιούργημα της Κυβέρνησης που αφορά τη «θεωρία των δυο άκρων».

 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Του  Γιάννη Σουλιώτη
Άγνωστες, μέχρι σήμερα, υποθέσεις αστυνομικής διαφθοράς και διασύνδεσης ενστόλων με τη Χρυσή Αυγή καταγράφει το πόρισμα πολύμηνης έρευνας που διεξήγαγε κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Η δικογραφία που αριθμεί εκατοντάδες σελίδες υπεβλήθη στις 10/4/2014 στον εισαγγελέα Εφετών Ισ. Ντογιάκο και τις ανακρίτριες Ιω. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου.

Στην αναφορά, περιγράφονται όλες οι υποθέσεις που ερεύνησαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις από τις 24 Σεπτεμβρίου 2013 (στον απόηχο της δολοφονίας Π. Φύσσα) έως την υποβολή της δικογραφίας, αρχές Απριλίου.

Ενδεικτικά ν’ αναφέρουμε κάποια περιστατικά που περιγράφονται στο πόρισμα:

- την 23η Σεπτεμβρίου περιήλθε σε γνώση της υπηρεσίας η πληροφορία ότι «αστυνομικός  που υπηρετούσε  ως προσωπικό για την ασφάλεια εφοπλιστή, ονόματι “Μπάμπης”, ο οποίος υπηρετεί στην ΕΚΑΜ δηλώνει απροκάλυπτα ότι ανήκει στη Χρυσή Αυγή (...) μάλιστα το ίδιο άτομο  εμπορεύονταν  ηλεκτρικούς εκκενωτές “tazer” και είχε εμπλακεί σε επεισόδιο με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο εν λόγω αστυνομικός χρησιμοποιούσε τις νυχτερινές ώρες σκοπευτήριο της Αστυνομίας επί της λεωφόρου Κηφισίας έχοντας την κάλυψη αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 48χρονο αρχιφύλακα της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, τα πλήρη στοιχεία του οποίου αναφέρονται στο πόρισμα που υπεβλήθη στις αρμόδιες εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές.
25/09/2013: Μια ακόμη σοβαρή υπόθεση που αφορά αστυνομικό του Α.Τ. Νίκαιας.

Από το πόρισμα προκύπτει ότι σε βάρος του υπήρξε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με την οποία ο εν λόγω ένστολος που φέρει τον βαθμό του αστυνόμου Α, χρηματιζόταν από τη Χρυσή Αυγή «προκειμένου να μην επιλαμβάνεται υποθέσεων που αφορούσαν επεισόδια που προκαλούσαν υποστηρικτές της. Κατά τον χρόνο της καταγγελίας  ο αστυνομικός υπηρετούσε ως αποσπασμένος στο Α.Τ. Αγ. Βαρβάρας.

Άλλο περιστατικό που καταγράφεται στο πόρισμα:

- 13η Οκτωβρίου 2013 περιήλθε σε γνώση των «αδιάφθορων» της ΕΛ.ΑΣ. πληροφορία για αστυνομικό του τμήματος Ασφαλείας Γαλατσίου, που ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, γνωστός ως «ο βασανιστής των Πατησίων».

Ο εν λόγω αρχιφύλακας  εκδήλωνε, κατά πληροφορίες, ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος αλλοδαπών, ενώ αρνιόταν να καταγράφει καταγγελίες αλλοδαπών σε βάρος συναδέλφων του.

-3η Οκτωβρίου 2013 αντίστοιχα, στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων καταγγέλθηκε η δράση 38χρονου υπαστυνόμου της Ασφάλειας Λάρισας, ο οποίος εφέρετο από κοινού με υποψήφιο βουλευτή της Χ.Α. να πρωταγωνιστούσαν σε επιθέσεις και βιαιοπραγίες σε βάρος αλλοδαπών που εργάζονταν ως delivery σε πιτσαρία της Λάρισας με επωνυμία «CIAO». Ο εν λόγω αστυνομικός φέρεται να είχε πρωταγωνιστήσει και στον τραυματισμό νεαρών δικυκλιστών κατά τη διάρκεια ελέγχου τους από άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

-4η Οκτωβρίου 2013 οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. ειδοποιήθηκαν απευθείας από το γραφείο του, τότε, αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. Νίκου Παπαγιαννόπουλου σχετικά με την παρουσία ανθυπαστυνόμου σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς τα διωκόμενα μέλη της Χ.Α., την 1η Οκτωβρίου 2013, έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Οπως αναφέρεται στο πόρισμα, ο ανθυπαστυνόμος υπηρετούσε στο παρελθόν στη φρουρά του έγκλειστου σήμερα γ.γ. της Χ.Α. Νίκου Μιχαλολιάκου.

Επίσης γίνεται εκτενής αναφορά σε έρευνες σε αστυνομικές υπηρεσίες ανά την Ελλάδα, σε καταγγελίες από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και σε υποθέσεις από την Ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2013.

Σε κέντρα κράτησης
Τέλος, περιλαμβάνονται εισαγγελικές παραγγελίες για τη διεξαγωγή ερευνών αναφορικά με συμπεριφορά αστυνομικών σε κέντρα κράτησης μεταναστών.
Ενδεικτικά, προκύπτει ότι στις 18/12/2013 υπεβλήθη στην Εισαγγελία Αθηνών δικογραφία σε βάρος αστυνομικού που υπηρετεί στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας. Φέρεται να ξυλοκοπούσε αλλοδαπούς κρατούμενους και να εξύβριζε τη θρησκεία τους επικαλούμενος ότι είναι «χρυσαυγίτης».

Ειρήνη Προμπανά 
http://stokokkino.gr/ 

 ΠΡΕΖΑ TV
18-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: