Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2014

ΈΝΑ ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ Η COCA COLA 3Ε

Με νέα αγωγή εναντίον 28 απεργών της «Coca Cola 3Ε» Θεσσαλονίκης επανέρχεται η πολυεθνική εταιρεία, αψηφώντας την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε νόμιμο το μποϊκοτάζ στα προϊόντα της, διεκδικώντας από τους πρώην εργαζομένους της την καταβολή του ενός εκατ. ευρώ «ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης», ενώ η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για το Φεβρουάριο του 2017.  


Από την πλευρά της η Coca Cola ισχυρίζεται πως «δε θα μπορούσε να είναι ανεκτή μια άποψη ότι το «μποϊκοτάζ» των προϊόντων μας αποτελεί πρόσφορο μέσο πίεσης για την ευδοκίμηση των αιτημάτων των πρώην υπαλλήλων μας, δηλαδή για να «ξαναλειτουργήσει» το εργοστάσιο παραγωγής μας στη Θεσσαλονίκη, και τούτο διότι είναι ήδη εκπεφρασμένη η βούληση της εταιρείας μας ότι το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει…»

«Η απεργία θα συνεχιστεί, κλιμάκιο των απεργών βρίσκεται ήδη καθ οδών για την Αθήνα για μια δίμηνη σειρά δράσεων κλιμάκωσης του αγώνα και του μποϊκοτάζ και στην πρωτεύουσα της χώρας» δήλωσε στο Κόκκινο ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Coca Cola 3Ε, Γρηγόρης Παπαδόπουλος. 

Η απεργία των εργαζομένων στην «Coca Cola 3Ε» ήδη διανύει τους 14 μήνες με αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη και την ανάκληση των απολύσεων. 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών:
«Η Coca Cola ζητάει ένα εκατομμύριο από τους απεργούς»

Με νέα αγωγή εναντίον 28 συνολικά ατόμων και την προκλητική απαίτηση να καταβάλλουν οι απεργοί-εργαζόμενοι ένα εκατομμύριο (1.000.000) ευρώ «ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης», επέστρεψε στο προσκήνιο η πολυεθνική Coca Cola μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας να κρίνει ως νόμιμο το μποϊκοτάζ της Αμίτα, Φάντα, Κόκα Κόλα, νερό ΑΥΡΑ κλπ. με το σκεπτικό ότι «αποτελεί μέσο πίεσης για την επίτευξη ενός συνδικαλιστικής, κοινωνικής φύσεως σκοπού» και θεωρείται «νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης», όπως αυτή προβλέπεται από το άρθρο 14 του Συντάγματος.

Η νέα προκλητική αγωγή της πολυεθνικής αποσκοπεί αφενός στην τρομοκράτηση των εργαζομένων για να εγκαταλείψουν το δίκαιο αγώνα τους, από την άλλη αμφισβητεί την απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας που απορρίπτει την προσπάθεια επιβολής ασφαλιστικών μέτρων με βασικό αίτημα την απαγόρευση του μποϊκοτάζ.

Σύμφωνα με την εκδοχή της Coca Cola «δε θα μπορούσε να είναι ανεκτή μια άποψη ότι το «μποϊκοτάζ» των προϊόντων μας αποτελεί πρόσφορο μέσο πίεσης για την ευδοκίμηση των αιτημάτων των πρώην υπαλλήλων μας, δηλαδή για να «ξαναλειτουργήσει» το εργοστάσιο παραγωγής μας στη Θεσσαλονίκη, και τούτο διότι είναι ήδη εκπεφρασμένη η βούληση της εταιρείας μας ότι το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να επαναλειτουργήσει…».

Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμη φορά: Τα golden boys της Coca Cola αντί να ονειρεύονται υψηλά bonus απολύοντας εργαζόμενους και κλείνοντας εργοστάσια, να αναλογιστούν ότι από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας που εξυπηρετούσε το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, η πολυεθνική εταιρεία αποκόμισε τεράστια κέρδη.
Το εργοστάσιο αυτό μπορεί και πρέπει να επαναλειτουργήσει. Μέχρι να συμβεί αυτό θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας και καλούμε όλους του καταναλωτές να συμμετέχουν στο ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ των προϊόντων: coca cola, Fanta, Amita, Sprite”.


Στο Κόκκινο   

 ΠΡΕΖΑ TV
18-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: