Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2014

ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ - ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ... ΝΕΟ ΚΟΥΓΚΙ

Του ΒΑΣΙΛΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΟΥΛΗ
Στο κόκκινο και πάλι η μακροχρόνια αντιπαράθεση για την Ι. Μ. Εσφιγμένου Αγίου Ορους. Δικαστικός επιμελητής επέδωσε νέα απόφαση για την εκκένωση, εντός τριημέρου, αντιπροσωπείου (κονάκι) της Ι. Μ. Εσφιγμένου -αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη- και η παλιά αδελφότητα των ζηλωτών μοναχών προειδοποιεί για νέες σκηνές σαν κι αυτές που διαδραματίστηκαν στις Καρυές, πριν από ένα χρόνο.  

Σας παρακαλούμε για γρήγορη και άμεση πολιτική λύση ενάντια σε σκηνοθετημένα, από τους Κατσουλιέρηδες (νεοεσφιγμενίτες), επεισόδια που θα διαδεχτούν αυτά των Καρυών, απλά αυτή τη φορά θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη και στην οδό Βενιζέλου» αναφέρεται σε ανακοίνωση που απευθύνουν προς τον πρωθυπουργό ζητώντας την προστασία και τη συνδρομή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.


«Δεν θα παραδώσουμε τίποτα άλλο στους Κατσουλιέρηδες και ας επιστρατεύσουν αυτή τη φορά και τανκς. Είμαστε σε άμυνα μέχρι τέλους. Δεν ενοχλούμε κανέναν και δεν έχουμε ξεκινήσει ποτέ επεισόδια εμείς. Κρατήστε όμως μακριά τους Κατσουλιέρηδες από ό,τι μας ανήκει. Οι προδότες της πίστης και μοναχοί του, έχουν καρπωθεί με δικαστικές αποφάσεις περιουσιακά μας που επιτρέπουν σε αυτούς τους 4 μοναχούς μια πλούσια ζωή ενώ σε εμάς τους 128, αυτά τα περιουσιακά επέτρεπαν την επιβίωσή μας!» επισημαίνουν, ενώ αφήνουν αιχμές κατά του Οικουμενικού Πατριάρχη, σημειώνοντας ότι:

«Για μία ακόμη φορά η δικαιοσύνη είναι με τους ισχυρούς και παραδίδει περιουσιακά στοιχεία που με κόπο απέκτησε η αδελφότητά μας, στους Κατσουλιέρηδες που βαπτίστηκαν εν μια νυκτί Νεοεσφιγμενίτες (με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχη). Παράνομα και παράτυπα ξεκίνησε και έτσι συνεχίζει, αλλά κανένα δικαστήριο δεν δηλώνει αρμόδιο να κρίνει. Διόρισε αδελφότητα εκτός Αγίου Ορους ως νέα Εσφιγμένου. Ηρθαν μετά οι απαγορεύσεις τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμων κίνησης και ό,τι άλλο μας επιτρέπει την επιβίωση. Μετά οι δικαστικές διεκδικήσεις των περιουσιακών μας στοιχείων, κινητών και ακίνητων. Δεν μένει τίποτα άλλο από το Φανάρι παρά να διατάξει και την σταύρωσή μας».

Από το 1972

Η υπόθεση κρατάει δεκαετίες ολόκληρες: Το 1972, μοναχοί της Εσφιγμένου αποχώρησαν από την Ιερά Κοινότητα και διέκοψαν την επικοινωνία με τις υπόλοιπες αγιορείτικες μονές, ενώ θεωρούνται σχισματικοί από το Πατριαρχείο. Το 2005 δημοσιεύτηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που άνοιξε το δρόμο στη διοικητική απέλαση των ζηλωτών μοναχών και την εγκατάσταση της νέας αδελφότητας, η οποία δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, ενώ μεσολάβησαν διάφορα επεισόδια.

Τον Ιούλιο 2013, το Μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκιδικής έκανε δεκτή αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της νέας αδελφότητας αποφασίζοντας την εκκένωση του αντιπροσωπείου της Ι. Μ. Εσφιγμένου, στις Καρυές Αγίου Ορους, από τα μέλη της παλιάς αδελφότητας. Η δικαστική απόφαση δεν εκτελέστηκε τελικά καθώς απέβη άκαρπη η επιχείρηση διάρρηξης της πόρτας του αντιπροσωπείου, παρουσία αστυνομικής δύναμης, ενώ καταγράφηκαν εικόνες ρίψης βόμβας μολότοφ από ζηλωτή μοναχό.
http://www.enet.gr/

   ΠΡΕΖΑ TV
18-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: