Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 29, 2014

ΚΥΠΡΟΣ: ΚΑΘΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

Καθιστική εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται στην Κοκκινοτριμιθιά, εκμεταλλευόμενοι και την εκεί παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου. Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, σε σεντόνι έγραψαν στην αγγλική γλώσσα, ευχαριστούμε την Κύπρο που μας έσωσε και τις χώρες Δανία, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, εννοώντας ότι σε αυτές επιθυμούν να μεταναστεύσουν.

Μέλη της ΜΜΑΔ εξακολουθούν να βρίσκονται στο χώρο διαμονής των μεταναστών από την πρώτη ημέρα της παρουσίας τους εκεί. Το πρωί, ο 16χρονος γιός του καπετάνιου, ο οποίος μετέφερε τους πρόσφυγες με το σαπιοκάραβο, ανακρίθηκε στον αστυνομικό σταθμό Κοκκινοτριμιθιάς και το μεσημέρι μεταφέρθηκε πίσω στο χώρο διαμονής στην Κοκκινοτριμιθιά. Σε δηλώσεις στο περιθώριο της επίσκεψης, ο κ, Χάσικος τόνισε ότι προέχει το θέμα της υγείας των προσφύγων, οι οποίοι -πρόσθεσε- υποβλήθηκαν σε σειρά εξετάσεων και τα αποτελέσματα αναμένεται να είναι έτοιμα λίγο μετά τις 6 το απόγευμα. Όσοι είναι υγιείς, είπε, θα μπορούν να φύγουν από το χώρο φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά, γιατί δεν θεωρούνται παράνομοι.
Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε επίσης ότι ζητήθηκε από τους πρόσφυγες να υποβάλουν τα αιτήματά τους και το κράτος θα τα εξετάσει. Διευκρίνησε ότι όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για παραχώρηση πολιτικού ασύλου, θα μεταφερθούν στο χώρο φιλοξενίας στην Κοφίνου. Τα νέα μεταλλικά καταλύματα, που κατασκευάστηκαν για να στεγάσουν πρόσφυγες που ήδη ζουν στην Κύπρο, έχουν τη δυνατότητα να στεγάσουν προσωρινά, 400 άτομα. Μέχρι αργά το μεσημέρι, η κοινότητα της Κοφίνου, που ήδη φιλοξενεί στον χώρο υποδοχής 69 πολιτικούς πρόσφυγες, δεν είχε επίσημη ενημέρωση για την πρόθεση της κυβέρνησης να στεγάσει τους 350 νεοαφιχθέντες.

efyn.gr 
ΠΡΕΖΑ TV
29-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: