Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Προβλήματα φαίνεται πως υπάρχουν στη τελική ευθεία προς τη διοργάνωση του φετινού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Νωρίτερα κυκλοφόρησε σε ειδησεογραφικά μέσα, η είδηση για τη παραίτηση του Προέδρου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, Γ. Σμαραγδή, είδηση που λίγες ώρες αργότερα μετατράπηκε σε "σύγχυση έχουν δημιουργήσει πληροφορίες που θέλουν τον κ. Σμαραγδή να αποχωρεί". Την ίδια στιγμή δημοσιοποιήθηκε και η ανανέωση της θητείας του Δ. Εϊπίδη στη θέση του διευθυντή του Φεστιβάλ.


Το θέμα μάλιστα έγινε γνωστό και συζητάται από το πρωί και στους διαδρόμους του Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους στη Δράμα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Σμαραγδής είχε διατρανώσει σε κύκλους κοντά στο Φεστιβάλ τη πρόθεσή του να παραιτηθεί σε περίπτωση επαναδιορισμού του Γ. Εϊπίδη από το Υπουργείο. Την ίδια ώρα άνθρωποι που γνωρίζουν τι συμβαίνει στο χώρο λένε πως αναστάτωση προκάλεσε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Αύγουστο στη Βουλή που έκανε λόγο για "κακοδιαχείριση" και "σκιές" στη διαχείριση των οικονομικών της διοργάνωσης. Αποτέλεσμα της δημοσιοποίησης του θέματος και των καταγγελιών με οσμή σκανδάλου, υποστηρίζουν οι ίδιοι άνθρωποι, πως ήταν η επίσπευση του επαναδιορισμού του Δ. Εϊπίδη, την ώρα που το Φεστιβάλ παρέμενε ακέφαλο από τον Ιούλιο του 2012.  Στο ίδιο πλαίσιο φαίνεται να κινειται και η διασπορά της είδησης για τη παραίτηση Σμαραγδή, είδηση που σχολιάζεται από κύκλους κοντά στον Πρόεδρο του Φεστιβάλ ώς "παρανόηση" όσον αφορά την ολοκλήρωση της θητείας του, θητεία η οποία βέβαια είναι γνωστό πως έχει λήξει τον Αύγουστο και έχει πάρει παράταση για ένα εξάμηνο.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις και οι "παρανοήσεις" δείχνουν πως για να "υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά" και οι εμπλεκόμενοι ακολουθούν τη τακτική του "ο σώζων εαυτόν σωθήτω". Και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ξεκινά σε ενάμιση μήνα.

 alterthess

 ΠΡΕΖΑ TV
18-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: