Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18, 2014

Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ: ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

Όπως αναφέρει το τμήμα Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, προερχόμενος από τον δικαστικό κλάδο ο ίδιος και επικουρούμενος από εγνωσμένης κοινοβουλευτικής πορείας βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προχώρησε άρον-άρον στην αλλαγή του συστήματος εκλογής των προϊσταμένων των Δικαστηρίων, αποδεχόμενος εκπρόθεσμη βουλευτική τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο Γ' θερινό τμήμα της Βουλής και στο παντελώς άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας (!)., με την οποία ειδικότερα διπλασιάζεται ο αριθμός των σταυρών προτίμησης στην εκλογή των προϊσταμένων των Πρωτοδικείων και των Εφετείων. «Πόσο τυχαία είναι άραγε η σπουδή του κ. Υπουργού, ενόψει της εκλογής των προϊσταμένων των Πρωτοδικείων και των Εφετείου, καθώς και των αντίστοιχων Εισαγγελιών, κυρίως των Αθηνών;» αναρωτιέται ο ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε την απαράδεκτη διαδικασία.



Ολόκληρη η ανακοίνωση του τμ. Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την πρόσφατη εν κρυπτώ τροπολογία του Χ. Αθανασίου σε ν/σ του υπ. Υγείας:

"Μόλις εννέα ημέρες πριν την εκλογή των Προέδρων και των Συμβουλίων Διοίκησης των Πρωτοδικείων, των Εφετείων και των Εισαγγελιών της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων (Πειραιάς, Θεσσαλονίκη κ.λπ.), ο Υπουργός Δικαιοσύνης, κ. Αθανασίου, προερχόμενος από τον δικαστικό κλάδο ο ίδιος και επικουρούμενος από εγνωσμένης κοινοβουλευτικής πορείας βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, προχώρησε άρον-άρον στην αλλαγή του συστήματος εκλογής των προϊσταμένων των Δικαστηρίων, αποδεχόμενος εκπρόθεσμη βουλευτική τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στο Γ' θερινό τμήμα της Βουλής και στο παντελώς άσχετο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας (!)., με την οποία ειδικότερα διπλασιάζεται ο αριθμός των σταυρών προτίμησης στην εκλογή των προϊσταμένων των Πρωτοδικείων και των Εφετείων. Εξάλλου, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη αυτή διαδικασία, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε ψήφο επί της συγκεκριμένης τροπολογίας.

Σημειωτέον ότι πρόκειται για μία διαδικασία, η οποία προβλέπεται από τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών, το κατεξοχήν θεσμικό νομοθέτημα που διέπει τη Δικαιοσύνη ως ανεξάρτητη λειτουργία και αποσκοπεί στην κατοχύρωση του αυτοδιοίκητου των Δικαστηρίων.

Εμείς διατυπώνουμε το εξής ρητορικό ερώτημα : Πόσο τυχαία είναι άραγε η σπουδή του κ. Υπουργού, ενόψει της εκλογής των προϊσταμένων των Πρωτοδικείων και των Εφετείου, καθώς και των αντίστοιχων Εισαγγελιών, κυρίως των Αθηνών;

Και, εν πάση περιπτώσει, μήπως με τέτοιες συμπεριφορές υποτιμά πρωτίστως τον ίδιο το θεσμό της Δικαιοσύνης και τους λειτουργούς της; Διότι, ως γνωστόν, πρόκειται για την πολλοστή ενέργεια ευθείας και απροσχημάτιστης παρέμβασης της κυβέρνησης Σαμαρά στη Δικαιοσύνη, με ό,τι αυτό σημαίνει για την ίδια τη Δημοκρατία”.

http://left.gr/ 

 ΠΡΕΖΑ TV
18-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: