Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 17, 2014

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ-ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ "ΧΑΝΕΤΑΙ"...ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΑΕΙ...

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει ο αριθμός των ανθρώπων που μετρούν δισεκατομμύρια στους λογαριασμούς τους. Εν έτει 2014 και παρά την παγκόσμια κρίση που κάθε άλλο παρά έχει παρέλθει, ο αριθμός των κροίσων πετυχαίνει ρεκόρ όλων των εποχών, καθώς, σύμφωνα με νέα έρευνα, στη “χρυσή” λίστα προστέθηκαν φέτος 155 νέοι δισεκατομμυριούχοι ανεβάζοντας το συνολικό νούμερο σε  2.325 – αύξηση 7% από το 2013.

Επίσημη πατρίδα τους ανακηρύσσονται οι ΗΠΑ, καθώς οι περισσότεροι προέρχονται από εκεί. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον δείκτη Wealth-X and UBS Billionaire Census 2014 που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, 57 νέοι δισεκατομμυριούχοι είναι Αμερικανοί υπήκοοι. Μεγάλη είναι και η συνεισφορά της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής με 52 και 42 νέες... αφίξεις αντιστοίχως.


Η έρευνα αναφέρει ότι κυρίως αυξάνεται ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων που κληρονόμησαν τη “μαγιά” που λέμε, αλλά έγιναν δισεκατομμυριούχοι μέσα από τα προσωπικά επιχειρηματικά τους βήματα. Προκύπτει επίσης από τα στοιχεία ότι το 63% των εταιρειών τους είναι ιδιωτικές.

Μεικτές τάσεις δείχνουν οι δισεκατομμυριούχοι στις αναδυόμενες αγορές.

Στην Αφρική, ο συνολικός τους πλούτος αυξήθηκε, αλλά ο αριθμός τους μειώθηκε, λόγω των εύθραυστων κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών. Ίδια εικόνα και στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, ο συνδυασμένος πλούτος όλων των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 12% στα 7,3 τρισ. δολάρια. Νούμερο μεγαλύτερο από τη συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση όλων των εταιρειών που απαρτίζουν τον Dow Jones Industrial Average.

Το προφίλ των κροίσων

Η μέση ηλικία τους είναι τα 63 έτη με καθαρλη αξία τα 3,1 δισ. δολ. Η έκθεση σημειώνει δε ότι οι περισσότεροι μεγιστάνες απέκτησαν το πρώτο τους δισεκατομμύριο λίγο πριν το κατώφλι των 50.

Σχεδόν το 90% των αρρένων δισεκατομμυριούχων είναι παντρεμένοι, 6% είναι διαζευγμένοι, 3% ελεύθεροι και 2% χήροι. Οι βιομηχανίες που αποτελούν την πρώτη πεντάδα στις προτιμήσεις τους είναι τα χρηματοοικονομικά, η τραπεζική, οι βιομηχανικοί όμιλοι, το real estate, η μεταποίηση και η κλωστοϋφαντουργία, τα ενδύματα και τα είδη πολυτελείας.

Το 65% των γυναικών δισεκατομμυριούχων είναι παντρεμένες,10% χωρισμένες, 4% ελεύθερες και 21% χήρες. Δραστηριοποιούνται στους ίδιους τομείς με τους άνδρες, αλλά διαφέρουν στο ότι πολλές από αυτές είναι επικεφαλής σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.



http://www.newmoney.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
17-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: