Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΙ ΥΔΡΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Το έντονο ενδιαφέρον των επιστημόνων έχει προκαλέσει η «επέλαση» των υδροστροβίλων από την αρχή του μήνα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το Έθνος, τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν υδροστρόβιλοι σε διάφορες θαλάσσιες περιοχές, από την Κρήτη έως το Άγιον Όρος και από τη Λήμνο έως την Κέρκυρα. Οι πιο εντυπωσιακοί ήταν οι υδροστρόβιλοι που σχηματίστηκαν στην Πλαταριά Θεσπρωτίας αλλά και σε κοντινή απόσταση από τις μονές του Αγίου Όρους.


Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ο μετεωρολόγος του Κέντρου Μετεωρολογικών Εφαρμογών του ΕΛΓΑ Μιχάλης Σιούτας επισημαίνει ότι ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση από τον αριθμό των υδροστροβίλων προκαλεί η διασπορά τους σε ολόκληρη τη χώρα. 

«Η έξαρση του φαινομένου αφορούσε πολλές περιοχές ταυτόχρονα. Ήταν πρωτόγνωρο το ότι εμφανίστηκαν σε αντίθετες περιοχές της χώρας με διαφορά μερικών ωρών. Συνήθως οι υδροστρόβιλοι εμφανίζονται σε μία περιοχή. Επιπλέον, ο μέσος όρος των υδροστροβίλων που καταγράφεται σε έναν χρόνο στην Ελλάδα είναι 75. Μέσα σε πολύ λίγες μέρες είχαμε 17. Είναι αξιοσημείωτο γεγονός» υποστηρίζει.   in.gr

ΠΡΕΖΑ TV
16-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: