Τρίτη, Σεπτεμβρίου 30, 2014

ΣΥΡΙΖΑ: ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν -σε ερώτησή τους στη Βουλή- ότι πίσω από τη διαδικασία ελέγχων των συμβάσεων των δημοσίων υπαλλήλων «βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μια επιχείρηση τρομοκρατίας και συκοφάντησης».
Όπως αναφέρουν, η κυβέρνηση εσκεμμένα εμπλέκει την αξιολόγηση και τη μετατροπή συμβάσεων με πλαστά δικαιολογητικά.


«Η αξιολόγηση είναι απλά το πρόσχημα. Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι να βρει με οποιοδήποτε τρόπο τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων που έχει δεσμευτεί στην τρόικα ότι θα απολύσει» καταγγέλλουν οι βουλευτές Δημήτρης Στρατούλης, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Μητρόπουλος, Χρήστος Καραγιαννίδης, Κώστας Μπάρκας, Μαρία Μπόλαρη, Γιάννης Σταθάς και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Προσθέτουν ότι ειδικά για τον έλεγχο των συμβάσεων είναι φανερό ότι δεν πρόκειται για επανέλεγχο, αλλά για επανακαθορισμό των κριτηρίων των συμβάσεων και ουσιαστικά κατάργηση του ΠΔ 164/2004, που θεσμοθετήθηκε κατ' εφαρμογή ευρωπαϊκής οδηγίας.

«Το ΠΔ 164/2004 καθόρισε τις προϋποθέσεις μετατροπής συμβάσεων εργασίας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Σε εκείνη τη διαδικασία εγγυητής της νομιμότητας και της διαφάνειας ήταν το ΑΣΕΠ. Συνεπώς ουδείς λόγος συντρέχει και η επανεξέτασή τους είναι προσχηματική» αναφέρουν οι βουλευτές και ζητούν να προστατευθεί το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ και να αποτραπούν οι προσχηματικές, ως προς την αιτιολογία τους, απολύσεις εργαζομένων στους ήδη χειμαζόμενους από την έλλειψη προσωπικού ΟΤΑ.  IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: