Τρίτη, Σεπτεμβρίου 30, 2014

ΠΕΡΙΕΡΓΟ! ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 2014

Την επομένη της ορκωμοσίας του νέου προέδρου του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι υπεγράφη σε ειδική τελετή στην Καμπούλ η διμερής συμφωνία ασφαλείας με τις ΗΠΑ, η οποία ορίζει το πλαίσιο για την παραμονή αμερικανικών δυνάμεων στο αφγανικό έδαφος μετά τη λήξη της ΝΑΤΟϊκής αποστολής και την απόσυρση των συμμαχικών δυνάμεων στα τέλη του 2014.


Η Διμερής Συμφωνία για την Ασφάλεια (BSA) υπεγράφη στο προεδρικό μέγαρο από τον νεοδιορισθέντα σύμβουλο εθνικής ασφαλείας της αφγανικής κυβέρνησης Χανίφ Ατμάρ και τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζέιμς Κάνιγχαμ.

Η υπογραφή της συμφωνίας είχε αναβληθεί κατ' επανάληψη εξαιτίας της άρνησης του τέως προέδρου Χαμίντ Καρζάι να την επικυρώσει, με αποτέλεσμα να υπάρξει τριβή στις σχέσεις Ουάσινγκτον-Καμπούλ.

Βάσει της συμφωνίας, στο Αφγανιστάν αναμένεται να παραμείνουν περίπου 12.500 ξένοι στρατιώτες, εκ των οποίων 9.800 Αμερικανοί, για να εκπαιδεύσουν και να συνδράμουν τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας μετά την αποχώρηση της δύναμης του ΝΑΤΟ από τη χώρα στο τέλος του έτους.    in.gr 

ΠΡΕΖΑ TV
30-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: