Τρίτη, Σεπτεμβρίου 02, 2014

Σ. ΡΟΜΠΟΛΗΣ: «ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2-3% ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ»

Ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Σάββας Ρομπόλης μιλά στο Κόκκινο για τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας του ινστιτούτου για την ανεργία.

«Δεν υπάρχει σύστημα πρόνοιας για την προστασία των ανέργων με αποτέλεσμα την αύξηση και των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων» υπογράμμισε στο Κόκκινο ο επικεφαλής του ΙΝΕ ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης μιλώντας για τα αποτελέσματα της μελέτης του ινστιτούτου που θα παρουσιαστεί τη Πέμπτη. 


Εκτίμησε πώς το 2020 η επίσημη ανεργία θα βρίσκεται στο 22-23% ενώ τουλάχιστον 1 εκατ. θέσεις εργασίας χάθηκαν στη πενταετία 2009-2013.  Δηλαδή -τόνισε- θα συμπληρωθεί μια δεκαετία όπου πάνω απο ένα εκατ. άνθρωποι θα βρίσκονται χωρίς δουλειά. Παράλληλα διαπιστώνεται οτι τουλάχιστον 800.000 εργαζόμενοι καθυστερούν να λάβουν τα δεδουλευμένα τους απο έναν έως 12 μήνες ενώ οι μισθοί έχουν υποχωρήσει κατά 23% μέσα στα χρόνια της κρίσης.

Ο Σ. Ρομπόλης τόνισε πως μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα καταφέρει να αλλάξει τη κατάσταση μέσα σε δύο πενταετίες «αν μπορέσει να πετύχει ανάπτυξη 2-3% περισσότερο απο το μέσο όρο της ευρωζώνης». ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΕΖΑ TV
2-9-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: