Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2014

ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΑΚΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ: «ΨΙΧΟΥΛΑ» ΑΠΟ INTRALOT, ΕΚΤΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Η GFP

Στα 5,25 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκε η προσφορά της Ιntralot για την εικοσαετή διαχείριση του ιπποδρομιακού στοιχήματος. Η προσφορά αξιολογήθηκε ως χαμηλή, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ παρέπεμψε το θέμα στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων και η διοίκηση του Ταμείου θα συνεδριάσει εκ νέου εντός του Αυγούστου. Η δεσμευτική πρόταση των 40 εκατ. ευρώ που υπέβαλε η Global Family Partners σε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ, δεν έγινε δεκτή από το ΤΑΙΠΕΔ ως εκπρόθεσμη και εκτός διαδικασίας. Η κίνηση της GFP χαρακτηρίζεται από την αγορά ως παρελκυστική κίνηση, ενώ κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ σημείωναν τα εύλογα ερωτήματα που ανακύπτουν από την απόφαση κάποιων να προχωρούν σε μια εκτός διαδικασίας υπόσχεση προσφοράς, χωρίς καν να έχουν ενημέρωση για τα τεχνικά και νομικά στοιχεία της συναλλαγής.


Από την πλευρά της, η διοίκηση της GFP αναγνωρίζει ότι υπέβαλε προσφορά εκτός διαδικασίας, ωστόσο δεσμεύεται πως δεν θα χαθεί χρόνος για το ΤΑΙΠΕΔ και πως θα παράσχει οποιαδήποτε εγγύηση της ζητηθεί. Σε επιστολή που έστειλε στο Ταμείο, η GFP αναφέρει: «Η προσφορά μας για την εικοσαετή διαχείριση του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος και του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο εξασφαλίζει το συμφέρον του Δημοσίου από οικονομικής απόψεως και ταυτόχρονα εξυπηρετεί την ιπποδρομιακή κοινότητα, αφού μπορεί να αποφέρει άμεσα έσοδα μέσω της συνεργασίας με τον ΟΠΑΠ και το ευρύτατο δίκτυο πρακτορείων του».

Υπενθυμίζεται ότι, αν μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου δεν υπάρξει ενδιαφερόμενος, ο ιππόδρομος κινδυνεύει με λουκέτο, καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν αναμένεται να δώσει άλλη ευκαιρία στην ελληνική κυβέρνηση και στο ΤΑΙΠΕΔ για τη διεξαγωγή ενός νέου διαγωνισμού.  . http://www.efsyn.gr/ 

 ΠΡΕΖΑ TV
14-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: