Τετάρτη, Αυγούστου 27, 2014

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΠΟΓΕΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΩΡΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ 
Οκτώ ασθενείς, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά και ένα νεογνό, μεταφέρθηκαν εσπευσμένα τη νύχτα από τα νησιά σε νοσοκομεία της Αθήνας. Πρόκειται για ένα νεογνό μόλις 10 ωρών, παιδιά ηλικίας 6, 9, 10, 11, 13 και μια κοπέλα 23 ετών, που παρελήφθησαν τις μεταμεσονύκτιες ώρες από νησιά του Αιγαίου από αεροσκάφη και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας, προκειμένου να μεταφερθούν σε νοσοκομεία της Αθήνας.
Αρχικά, Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας μετέφερε αργά το βράδυ της Πέμπτης από την Πάρο στην Ελευσίνα ένα 10χρονο αγόρι με επιληπτικές τάσεις αλλά και μια 23χρονη έγκυο που απέβαλε.
Στη συνέχεια, μεταφορικό αεροσκάφος τύπου C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας προσγειώθηκε στην Ελευσίνα από την Κω, μεταφέροντας έναν 11χρονο πολυτραυματία, όπως και έναν 13χρονο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία.


Πόσο μας κοστίζουν οι πτήσεις ελικοπτέρων "σωτηρίας" στο Αιγαίο; 


Καθώς ο λαός μας παρακολουθεί άλλο ένα επεισόδιο της προκλητικής ταξικής πολιτικής με τον ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλο να δικαιολογεί την καταβολή του τιμήματος μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ από τα δημόσια ταμεία ως αντίτιμο της διαφύλαξης του ιερού θεσμού των διακοπών του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ένα άλλο γεγονός αποδεικνύει ότι ο στρατός εξυπηρετεί πλέον με ξεκάθαρο τρόπο συγκεκριμένες ταξικές ανάγκες του αστικού κόσμου.
Μετά τη διάλυση της δημόσιας υγείας -με καταστροφικές συνέπειες και στα νησιά-η Πολεμική Αεροπορία κατά κύριο λόγο, αλλά και το ΠΝ και ο Στρατός Ξηράς περνούν ένα εξαιρετικά δύσκολο καλοκαίρι στο Αιγαίο. Τα καθημερινά και πάρα πολλά αιτήματα αεριδιακομιδών ασθενών και τραυματιών από τα νησιά του Αιγαίου, έχουν εξαντλήσει προσωπικό και μέσα. 

Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΓΕΑ, όπως δημοσιεύονται στο onalert.gr. Ακόμη τα στοιχεία του Αυγούστου δεν έχουν συμπεριληφθεί στον πίνακα αλλά μόνο ο Ιούλιος -όπως και ο περυσινός- δείχνει πολλά. Αν αναλογιστούμε ότι κάθε ώρα πτήσης ενός Super Puma , κοστίζει περίπου 12.000 ευρώ είναι κατανοητό γιατί υποστηρίζουμε ότι πολλά πράγματα που έχουν σχέση με τις υγειονομικές υπηρεσίες σε νησιά του Αιγαίου πρέπει να αναθεωρηθούν άμεσα. 

Γράφαμε με πρόσφατη μας ανακοίνωση:
ΣΑΜΑΡΑΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΕ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ
Το βράδυ της 13 Αυγoύστου 2014, ύστερα από αίτημα του ΕΚΑΒ, πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή με ελικόπτερο CH-47D (Chinook) της Αεροπορίας Στρατού, ενός άνδρα 50 ετών με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, από το αεροδρόμιο της Νάξου στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας.
Επιχείρηση αεροδιακομιδής ασθενούς από εμπορικό πλοίο που έπλεε στην περιοχή του ακρωτηρίου Ταινάρου πραγματοποίησε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού το βράδυ της Δευτέρας 11 Αυγούστου.
Μέσα σε τρείς μέρες τα ιπτάμενα μέσα των Ενόπλων Δυνάμεων χρειάστηκε να επέμβουν δύο φορές για να σώσουν ανθρώπινες ζωές καθώς η κατάσταση στα νησιά είναι δραματική. Όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, που λόγω του τουρισμού οι ανάγκες πολλαπλασιάζονται, αλλά ολόκληρο τον χρόνο, ο πληθυσμός των ακριτικών περιοχών υφίσταται με τον πλέον οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες της ταξικής κυβερνητικής πολιτικής και των μνημονίων.
Ουσιαστικά ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εξαπέλυσε μια τεράστια επίθεση στους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας περικόπτοντας μισθούς-εργασιακά δικαιώματα-θέσεις εργασίας, επιβάλλοντας χαράτσια και μετατρέποντας το αγαθό της υγείας σε εμπόρευμα που καλούνται να προμηθευτούν όσοι έχουν να το αγοράσουν από τον ιδιωτικό τομέα και τις τράπεζες που έρχονται να καλύψουν τον ασφαλιστικό τομέα.    
Αυτή την πραγματικότητα βιώνουν και οι νησιώτες.
Όμως υπάρχει και μια άλλη διάσταση του ζητήματος. Ενώ τα κέντρα υγείας έκλεισαν με πρόσχημα να γίνει οικονομία και να μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες, στην ουσία το κόστος για το κράτος αυξήθηκε καθώς πλέον  οι πτήσεις ελικοπτέρων-αεροσκαφών των Ενόπλων Δυνάμεων σε νησιά του Αιγαίου -κι όχι μόνο- είναι πολύ συχνότερες σε σύγκριση με ότι επικρατούσε πριν του μνημονίου. Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας -και αεροσκάφη πολλά- αλλά και του Στρατού Ξηράς πετάνε πια καθημερινά για να μεταφέρουν κάποιο ασθενή ή τραυματία. Κι όλα αυτά σημαίνουν πολλά, πολλά εκατομμύρια. Περισσότερα απ΄ όσα μας λένε ότι κερδίσαμε από το κλείσιμο ή την απαξίωση των κέντρων υγείας σ΄ όλη την ελληνική περιφέρεια.
Θα μπορούσε μια επιτροπή του ΓΕΕΘΑ να υπολογίσει το κόστος των αεροδιακομιδών (καύσιμα, συντήρηση, ανταλλακτικά κλπ) και να το συγκρίνουμε με τις μειώσεις των μισθών, ή καλύτερα να σκεφτούμε τι έχουν υποχρεωθεί να πληρώσουν οι φαντάροι στο πλαίσιο της υποχρεωτικής στράτευσης, που υποχρεώνονται να πληρώνουν εισιτήρια, να επιστρέφουν τα ρούχα απολυόμενοι, ενώ στα ΚΕΝ τους εφοδιάζουν με μεταχειρισμένες αρβύλες. 
Ο Γεωργιάδης λειτούργησε ως ατζέντης των επιχειρηματιών στο χώρο της υγείας. Το ίδιο έκανε η κυβέρνηση απολύοντας τις καθαρίστριες, φέρνοντας στη θέση τους πιο ακριβά ιδιωτικά συνεργεία καθαριότητας. Από την άλλη μεριά ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος κάνει δημόσιες σχέσεις «πουλώντας» προπαγανδιστικά το κοινωνικό έργο του Στρατού, καθιστώντας τα ιπτάμενα μέσα σε ασθενοφόρα μαζικής χρήσης, μετατρέποντας την εξαίρεση σε κανόνα, με τους ασθενείς να χαροπαλεύουν με το παραμικρό!
Αυτός είναι ο άγριος καπιταλισμός της εποχής μας και οι νεοφιλελεύθερες συνταγές της Σχολής του Σικάγου.
Και να σκεφτεί κανείς ότι για διάδοχο του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς προορίζει τον Γεωργιάδη…
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ.ΕΠΙΚ. 6932955437 
diktiospartakos.blogspot.com

-- 
http://diktiospartakos.blogspot.com/ 

ΠΡΕΖΑ TV
27-8-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: