Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

ΝΕΟΦΙΛΕΛΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ - FAZ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ

Στην πρωτοπορία της χώρας μας στον ερευνητικό τομέα αναφέρεται δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), φέρνοντας ως παράδειγμα το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο της Κρήτης.

«Τα ελληνικά προϊόντα μπορούν να είναι κορυφαία και εξαγώγιμα, όταν τον κράτος δεν παρεμβαίνει τόσο» τονίζει η εφημερίδα.


Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στην τεχνολογία λέιζερ που έχουν αναπτύξει για πρώτη φορά οι ερευνητές του ΙΤΕ βάσει της οποίας απομακρύνεται η αιθάλη και η σκόνη από αρχαία αγάλματα χωρίς να υπάρξουν φθορές. Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό των Καρυάτιδων στο Ερέχθειο.

Σύμφωνα με την FAZ, η φήμη της νέας τεχνολογίας έχει φτάσει μέχρι την Κίνα. «Από εκεί και από πολλές άλλες χώρες καταφτάνουν αιτήματα για συντήρηση ανακτόρων και ναών».

Όπως τονίζει ο αρθρογράφος, η Ελλάδα μπορεί να ανήκει στην κορυφή, «εάν το κράτος δεν παρεμβαίνει υπερβολικά και αν παρέχει στήριξη στην ερευνητική ώθηση και τη δημιουργικότητα αντί να τις καταπνίγει».


in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: