Τρίτη, Ιουλίου 29, 2014

DRONES ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ: ΑΟΡΑΤΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αόρατοι δολοφόνοι με βάση την Κρήτη;   
Του Βαγγέλη Λώλη
Οι Η.Π.Α. ζητούν από την ελληνική κυβέρνηση την στάθμευση στόλου Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών(drones) στην αεροπορική βάση στο Καστέλι στην Κρήτη, σύμφωνα με το ΒΗΜΑ της Κυριακής. Το αίτημα των Η.Π.Α. δεν είναι καινούργιο, καθώς είχε υποβληθεί στον Δ. Αβραμόπουλο πριν από έναν περίπου χρόνου σε συνάντηση του με τον Αμερικάνο υπουργό Άμυνα στην Ουάσιγκτον.

Μάλιστα, οι Αμερικάνοι επιθυμούσαν η εγκατάσταση των drones να γίνει στην αεροπορική βάση της Καλαμάτας αίτημα που ωστόσο απορρίφθηκε, καθώς θα έδινε την εντύπωση ότι επεκτείνεται η αμερικάνικη στρατιωτική παρουσία εντός του ελληνικού εδάφους. Η κίνηση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για την αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας και των ασύμμετρων απειλών που έρχονται στην επιφάνεια από την αστάθεια στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο.
Πάντως, πριν η ελληνική κυβέρνηση σπεύσει να ικανοποιήσει το αίτημα των Η.Π.Α. οφείλουμε να τονίσουμε ότι η χρήση των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών έχει δεχθεί έντονη κριτική τόσο εντός της αμερικανικής επικράτειας όσο και σε διεθνές επίπεδο. Τα αεροσκάφη αυτά χρησιμοποιούνται από τον αμερικανικό στρατό κατά κύριο λόγο στο Πακιστάν, στην Υεμένη και την Σομαλία ως μέσο «στον πόλεμο ενάντια της τρομοκρατίας», ενώ διαθέτουν την δυνατότητα να πραγματοποιούν «στοχευμένα πλήγματα» μόνο σε στρατιωτικούς στόχους.
Βέβαια, ουκ ολίγες φορές οι επιθέσεις των drones έχουν πλήξει αμάχους πολίτες με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων προς νυφική πομπή πλησίον της πόλης Radda στην κεντρική επαρχία al-Baydah της Υεμένης, που οδήγησε στον θάνατο 12 αντρών ενώ ο συνολικός αριθμός των αμάχων που δολοφονήθηκαν από τέτοιες επιθέσεις κυμαίνεται, μεταξύ 446 και 978 ατόμων, εκ των οποίων τα 209 είναι παιδιά.
Παρόλο που ο Ομπάμα σε ομιλία του τον Μάιο του 2013 ισχυρίστηκε ότι «οι επιθέσεις θα γίνονται εναντίον τρομοκρατών που αποτελούν άμεση και συνεχή απειλή για τους Αμερικάνους πολίτες, και μόνο όταν δεν υπάρχει άλλη κυβέρνηση που να δύναται να αντιμετωπίσει την απειλή», οι θάνατοι αμάχων συνεχίζονται με τους Αμερικάνους Αξιωματούχους των ενόπλων δυνάμεων να χαρακτηρίζουν τα θύματα απλώς «παράπλευρες απώλειες.»
http://www.avgi.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2014

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΛΛΙΩΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ. ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ.

Ανώνυμος είπε...

Για 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ λοιπόν συμβάλεις σε γενοκτονίες πολεμους κατασκοπια κλπ ... ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΟΣ ΣΚΑΤΟΦΑΣΙΣΤΑ ... Μάθε οτι η ζώη είναι ανεκτίμητη και μετά έλα να μας κάνεις μαθήματα "dealing" . Ρε κοιτάτε κατι επαναστάτες αντισυστηματικούς . ΡΕ οοοοοουυυυυυυυυυυυυσττττττ !!!!!!!!!