Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2014

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΑΧΤΙΖΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ

Στην εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων καταφεύγει η κυβέρνηση μέσα στην απελπισία της να σταματήσει την αποσάθρωση του συνασπισμού εξουσίας και να ανακτήσει τη χαμένη πρωτοβουλία των κινήσεων.

Με το νομοσχέδιο για τα δάση, "κλείνει το μάτι" σε χιλιάδες δικαιούχους οικοδομικών συνεταιρισμών, ενώ ταυτοχρόνως εξυπηρετεί καταπατητές και κερδοσκόπους. Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και το σχέδιο για τον αιγιαλό, που αναγκάστηκε να το πάρει προσωρινά πίσω μετά τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και των τοπικών κοινωνιών.


Ψηφοθηρικές είναι και οι υποσχέσεις για τη χορήγηση επιδόματος φτώχειας από το 2015, με ανακατανομή των δικαιούχων, που πλήττονται βάναυσα από τη μνημονιακή πολιτική. Πελατειακή αντίληψη δείχνουν και οι υποσχέσεις για ευνοϊκή αντιμετώπιση των ειδικών μισθολογίων, σε σχέση με τους άλλους εργαζόμενους, καθώς και η "σκληρή" διαπραγματευση με την τρόικα για φοροελαφρύνσεις και μονομερείς ενέργειες, χωρίς "δράκους" για έξοδο από το ευρώ αυτή τη φορά.

Το σύστημα Σαμαρά χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του. Δεν αποκλείει ακόμη και εκλογικό αιφνιδιασμό το φθινόπωρο, με επίκεντρο το χρέος και πριν αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα για το ασφαλιστικό, τις απολύσεις και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, εξέλιξη που θα του αφαιρέσει κάθε δυνατότητα προεδρικής πλειοψηφίας.

Στο Β΄ θερινό τμήμα της Βουλής τα προαπαιτούμενα

Αύριο ξεκινά τις εργασίες του το Β΄ θερινό τμήμα της Βουλής, με το Μαξίμου να έχει στείλει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι μέχρι τέλος Αυγούστου πρέπει να έχουν εκπληρωθεί τα προαπαιτούμενα.

Στο εν λόγω τμήμα αναμένεται να έρθουν προς ψήφιση το νομοσχέδιο για τα δάση, για την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, για τα οικονομικά των κομμάτων και για την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων.

αυγη


ΠΡΕΖΑ TV
21-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: