Τρίτη, Ιουλίου 22, 2014

ΔΝΤ: ΑΝΑΘΕΩΡΕΙ ΞΑΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τρίτη συνεχόμενη αναθεώρηση των προβλέψεων του για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές μέσα στο 2014 θα προχωρήσει την Πέμπτη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ολιβιέ Μπλανσάρ, θα παρουσιάσει από την Πόλη του Μεξικού τις αναθεωρημένες προβλέψεις του Ταμείου για την παγκόσμια ανάπτυξη οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τις εξελίξεις σε Ρωσία και Ουκρανία, αλλά και τις γεωπολιτικές εντάσεις διεθνώς.


Στα μέσα Απριλίου το ΔΝΤ είχε υποβαθμίσει την πρόβλεψη του για την παγκόσμια ανάπτυξη το 2014 από το 3,7% στο 3,4%, γεγονός που είχε αποδώσει στο αδύναμο πρώτο τρίμηνο της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και στις χαμηλότερες επιδόσεις αναδυόμενων οικονομιών.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση που θα δημοσιοποιήσει μεθαύριο –επί μεξικανικού εδάφους- αναμένεται να εστιάσει στις οικονομικές προοπτικές της Ρωσίας.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία με αφορμή την ουκρανική κρίση έχουν επιφέρει στασιμότητα στην ανάπτυξή της, έχουν παγώσει τις επενδύσεις και μπορεί να οδηγήσουν τη Μόσχα σε οικονομική απομόνωση.

Το Ταμείο μέχρι σήμερα προβλέπει ότι η αύξηση του ρωσικού ΑΕΠ εφέτος θα κυμανθεί στο 0,2%, ωστόσο δεν αποκλείεται την Πέμπτη να αναθεωρήσει την εκτίμηση αυτή.

Αναλυτές σημειώνουν πως ακόμη και χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης η παρατεταμένη αβεβαιότητα και η επακόλουθη επιδείνωση του κλίματος εμπιστοσύνης στην Ρωσία μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλότερη κατανάλωση, μεγαλύτερες συναλλαγματικές πιέσεις και εκροές κεφαλαίων.  in.gr
ΠΡΕΖΑ TV
22-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: