Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2014

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΦΑΝΤΟΥ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣΑΝ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΦΙΛΕΤΑΡΕΣ...ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ "ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΝ"..

Το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε χθες τα ονόματα των πλειοδοτών για τα ακίνητα στην περιοχή Αφάντου στην Ρόδο. Σύμφωνα με την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ οι πλειοδότες του διαγωνισμού είναι η εταιρία M.A.Angeliades Inc. με προσφορά ύψους 26.900.000 ευρώ για το ακίνητο Golf – Βόρειο Αφάντου και η εταιρία T.N. AEGEAN SUN INVESTMENTS LIMITED μετά την αποσφράγιση της βελτιωμένης προσφοράς της ύψους 15.200.000 ευρώ για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» - Νότιο Αφάντου (σύνολο €42.100.000).


Πίσω από τις δύο νικήτριες εταιρείες που φιλοδοξούν να μετατρέψουν την Αφάντου σε έναν τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών είναι ο κροίσος ομογενής Μερκούριος Αγγελιάδης και ο Κύπριος ξενοδόχος Νικολή Νικολαϊδη.

Ποιος είναι ο κροίσος ομογενής Μερκούριος Αγγελιάδης
με καταγωγή από τη Σύμη ο Ελληνοαμερικανός Μερκούριος Αγγελιάδης δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό κλάδο με την εταιρεία M.A.Angeliades Inc. και θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ομογενείς της Αμερικής. O κ. Αγγελιάδης γεννήθηκε το 1941 στη Σύμη και μετανάστευσε στις ΗΠΑ το 1960. Λίγα χρόνια αργότερα ίδρυσε τη δική του εργολαβική εταιρία, Magnetic Construction Corp, η οποία έχει κατασκευάσει 182 εστιατόρια –τα περισσότερα ομογενών ιδιοκτητών- μόνο στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και το 1991 προχώρησε στην δημιουργία της «M.A.Angeliades Inc», μιας από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες των Ηνωμένων Πολιτειών. Συγκεκριμένα είναι ανάμεσα στις πρώτες 400 και η 5η μεγαλύτερη της Νέας Υόρκης. Η εταιρία δραστηριοποιείται αποκλειστικά σε κυβερνητικά, δημόσια έργα. Μεταξύ των έργων που αναλαμβάνει είναι σχολεία, βιβλιοθήκες, σταθμοί του μετρό και δημόσια κτίρια.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως «η εταιρία μας εξακολουθεί να κρατάει τα σκήπτρα τα τελευταία 10 -12 χρόνια», επισημαίνοντας πως για την επιτυχία «δεν υπάρχει μυστικό», παρά μόνο «σκληρή δουλειά, να είσαι πάντοτε συνεπής στις υποχρεώσεις σου και να έχεις στο νου ότι τίποτα δεν είναι εύκολο, πρέπει να δουλέψεις για να το αποκτήσεις, αλλά και να έχεις καλό κουμάντο σε ό,τι κάνεις.»

«Χρειάζεται εργατικότητα, τιμιότητα, να προσπαθείς για το καλύτερο, και θα πετύχεις, ανάλογα και τις εποχές, αλλά και την τύχη πολλές φορές», πρόσθεσε.

Πριν από ένα χρόνο άνοιξε το εστιατόριο «Κύμα» στο Ρόσλιν του Λονγκ Αϊλαντ, που προσφέρει φρέσκο ψάρι και καλομαγειρευμένα ελληνικά και άλλα μεσογειακά φαγητά. Το εστιατόριο έχει πολύ σύγχρονη διακόσμηση, με ανοιχτά χρώματα, με κυρίαρχο το ελληνικό γαλάζιο και το λευκό, που σε φέρνουν σε αιγαιοπελαγίτικο νησί, δίπλα από το κύμα. Διαθέτει και αίθριο χώρο, για τους καλοκαιρινούς μήνες και πλήρες μπαρ με τηλεοράσεις για τους φίλους των σπορ.





Ο Κύπριος Νικολής Νικολαϊδης μετά τη Ρόδο θέλει να επενδύσει και σε άλλα ελληνικά νησιά



Η εταιρεία Aegean Sun Investments Limited, που πήρε το δεύτερο κομμάτι της έκτασης ανήκει στον Κύπριο επιχειρηματία Νικολή Νικολαϊδη επικεφαλής της Atlantica Hotels and Resorts. Η Atlantica αποτελεί τον εκπρόσωπο της TUI travel στον ξενοδοχειακό κλάδο και διαθέτει μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων σε Ελλάδα, Κύπρο και Αίγυπτο. Από πέρυσι Nικολαϊδης και TUI έχουν καταθέσει τρεις φακέλους για την κατασκευή πεντάστερων μονάδων σε Κρήτη και Ρόδο, επενδύσεις που θα υλοποιηθούν με διαδικασίες fast track. Η TUI φαίνεται να αναζητά ευκαιρίες σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, ενώ στο πλάνο επέκτασης συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ξενοδοχείου στην Κω.


Η λίστα με τα ξενοδοχεία του Νικολή Νικολαΐδη


Ο κατάλογος με τα ξενοδοχεία που διαθέτει ο Κύπριος επιχειρηματίας Νικολής Νικολαΐδης σε Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο μοιάζει να είναι ατελείωτος.


Κύπρος: Atlantica Miramare Beach - Λεμεσός Atlantica Oasis Hotel - Λεμεσός Atlantica Gardens - Λεμεσός Atlantica Bay Hotel - Λεμεσός Atlantica Golden Beach - Πάφος Atlantica Λέσχη Sungarden Beach - Αγία ΝάπαAtlantica Aeneas Resort & Spa - Αγία Νάπα Atlantica Sancta Napa Hotel - Αγία Νάπα Atlantica Sea Breeze Hotel-Πρωταρά

Ελλάδα: Atlantica Holiday Village - Ρόδος Atlantica Princess Hotel - Ρόδος Atlantica Imperial Resort - Ρόδος Atlantica Club Aegean Blue - Ρόδος Atlantica Aegean Park - Ρόδος Atlantica Sensatori Resort - ΚρήτηAtlantica Kalliston Resort & Spa - Crete Atlantica Caldera Bay - Κρήτη Atlantica Caldera Beach - Κρήτη Atlantica Caldera Village - Crete Atlantica Caldera Creta Paradise - Κρήτη Atlantica Grand Mediterraneo Resort & Spa - Κέρκυρα Atlantica Porto Bello Royal, Κως Atlantica Porto Bello Beach, Κως Atlantica Λέσχη Μαρμάρι, Κως Magic Life Marmari Palace by Atlantica, Κως Holiday Village Κως από Atlantica, Κως Atlantica Thalassa Hotel-Kos

Αίγυπτος: Coral Sea Sensatori Resort – Sharm El-Sheikh, Coral Sea Resort – Sharm El-Sheikh, Coral Sea Holiday Village Sharm El-Sheikh, Coral Sea Splash

iefimerida
ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: