Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2014

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΟΣ ΚΑΒΑΛΑ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η οριακή και επικίνδυνη κατάσταση λειτουργίας των δύο Νοσοκομείων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝ Καρδίτσας τις τελευταίες μέρες λόγω ασθένειας της μοναδικής παιδιάτρου της κλινικής.

Αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα και αποτέλεσμα της οριακής κατάστασης λειτουργίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας, γεγονός που επανειλημμένα οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, αλλά και φορείς της πόλης έχουν αναδείξει ζητώντας την αντιμετώπιση των τεράστιων κενών σε ιατρικό προσωπικό, όχι μόνο παιδιάτρων αλλά και άλλων ειδικοτήτων.


Έτσι μετά το "λουκέτο" της παιδιατρικής κλινικής του ΓΝ Καρδίτσας και προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η 5η ΥΠΕ προχώρησε στη "λύση" της εναλλάξ εφημέρευσης των δύο νοσοκομείων για παιδιατρικά περιστατικά το μήνα Αύγουστο.

Σημειώνουμε πως η παιδιατρική κλινική του ΓΝ Τρικάλων λειτουργεί οριακά με τρεις παιδιάτρους, ο ένας εκ των οποίων μετακινείται από το ΚΥ Φαρκαδόνας για την κάλυψη των αναγκών της κλινικής.

Γίνεται κατανοητό πως η έως τώρα λειτουργία των δύο κλινικών στηριζόταν αποκλειστικά και μόνο στην υπερπροσπάθεια και την υπερεντατικοποίηση της εργασίας γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, που εδώ και μήνες βιώνουν καθημερινά μια άνευ προηγουμένου τραγική και επικίνδυνη κατάσταση τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ασθενείς - παιδιά.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια ακόμη περίπτωση που επιβεβαιώνει τις αρνητικές και επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία του λαού μας, από τη συνειδητή υποχρηματοδότηση και υποβάθμιση της λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων, προκειμένου αφενός να προχωρήσει η εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, αφετέρου να δοθεί πεδίο δράσης για να κερδοφορήσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο υγείας.

Αυτή η πολιτική δεν είναι τυχαία αλλά αποτελεί κομμάτι της στρατηγικής ΕΕ - κεφαλαίου που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όπως και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει, ώστε άμεσα να στελεχωθούν οι παιδιατρικές κλινικές των Νοσοκομείων Καρδίτσας και Τρικάλων με τον αναγκαίο αριθμό σε παιδιάτρους μόνιμης και σταθερής εργασίας».

http://www.902.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
31-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: