Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ":ΑΘΩΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΜΑΝΩΛΑΔΑ!!!

Αθώοι κρίθηκαν από το Μικρό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κάθισαν στο εδώλιο για τα αιματηρά επεισόδια της Μανωλάδας τον περασμένο Απρίλιο.

Ένοχοι για τις κατηγορίες της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών και της απλής συνέργειας στην πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι.

Ειδικώτερα: Ο ιδιοκτήτης-εργοδότης-της έκτασης όπου εργάζονταν τα θύματα που πυροβολήθηκαν Νικ. Βαγγελάτος κρίθηκε αθώος για όλες τις κατηγορίες.

Αθώος, επίσης για όλες τις κατηγορίες, κρίθηκε και ο κατηγορύμεν ος Κων. Χαλούλος.


Αντίθετα, ένοχος για την κατηγορία της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκε ο Γεώργιος Χαλούλος ενώ ένοχος για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών κρίθηκε ο κατηγορούμενος Αποστολόπουλος.


Οι δικηγόροι της πολιτικής αγωγής, αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης, δήλωσαν οτι θα προσφύγουν κατά της διαδικασίας και της απόφασης στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, επικαλούμενοι κακοδικία. Αυτή την ώρα οι συγκεντρωμένοι εργάτες γης και μέλη φορέων και οργανώσεων πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ενώ ισχυρή αστυνομική δύναμη βρίσκεται πατατεταγμένη στη συμβολή των οδών Γούναρη και Κορίνθου. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζουν συνθήματα κατά της δικαστικής απόφασης, η οποία πρέπει να σημειωθεί οτι ήταν ομόφωνη. Υπάρχουν μάλιστα και συγκενυτρωμένοι που καταφέρονται και κατά των δικαστών thebest.gr


Το δικαστήριο της Πάτρας πριν απο λίγο αθώωσε τον φραουλοπαραγωγό Βαγγελάτο και τον ένα απο τους επιστάτες που κατηγορούνται για την επίθεση με καραμπίνες σε βάρος μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας .

Για τους άλλους δύο κατηγορύμενους  Γ. Χαλούλο και Θ. Αποστολόπουλο το δικαστήριο απεφάνθη πως είναι αθώοι για την εμπορία ανθρώπων  και ένοχοι για τη σωματική βλάβη - πυροβολισμούς - με την ποινή να ανακοινώνεται  εντός ολίγου.


Πρώτη ανάρτηση 06.52'

Σήμερα μετά τις 9.00 το ρπωϊ αναμένεται το διασκτήριο της Πάτρας να ανακοινώσει την  ετυμηγορία του σε ότι αφορά στους 4 κατηγορούμενους για την επίθεση με καραμπίνες κατά μεταναστών εργατών στα φραουλοχώραφα της μανωλάδας, οι οποίοι ανρούντο να εργασοτύν απαιτώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Η εισαγγελεύς

Την καταδίκη τόσο του φραουλοπαραγωγού της Μανωλάδας, όσο και των επιστατών του, ζήτησε χθες η εισαγγελέας της έδρας, Διονυσία Παπαδοπούλου, που δεν πείστηκε από τα όσα υποστήριξαν την περασμένη εβδομάδα στις απολογίες τους.

Επί 45 λεπτά περιέγραψε τα όσα συνέβησαν εκείνο το πρωί του Απριλίου του 2013, τονίζοντας πως οι κρατικές υπηρεσίες με την στάση τους είναι συνένοχες για το περιστατικό.

Για τον φραουλοπαραγωγό,  ζήτησε να καταδικαστεί για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων, για τους άλλους δύο εισηγήθηκε την καταδίκης τους για τις βαριές σωματικές βλάβες σε βάρος των μεταναστών και για τον τέταρτο, τη συνέργειά του σε διάφορα αδικήματα.   
http://patrastimes.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: