Τρίτη, Ιουλίου 29, 2014

ΒΙΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ: Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Η κυβέρνηση βιάστηκε να πανηγυρίσει ότι η Τρόικα δεν θα έρθει στην Αθήνα και ότι θα γίνονται στο Παρίσι οι συναντήσεις (λες και έχει σημασία το που και όχι το τι αποφασίζουν).

Ο Βενιζέλος σήμερα ανακοίνωσε και το τέλος του μνημονίου.

Όμως ο Κολομπανί, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν άδειασε την κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα Παρίσι (Λόντρα, Νιου Γιορκ) και ότι η επόμενη αξιολόγηση είναι τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα!


Φυσικά πίσω από όλα αυτά, δεν είναι το θέμα της Τρόικας αλλά το θέμα των πρόωρων εκλογών που όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση θέλει αλλά η Κομισιόν και το Βερολίνο δεν μπορεί… να επιτρέψει να γίνουν.

Βενιζέλος και Σαμαράς θέλουν να εξαφανιστεί η Τρόικα για να κάνουν εκλογές με πανηγυρικό success story του τύπου «είδατε καμιά Τρόικα στην Αθήνα; Ψάξε, Ψάξε δεν θα την βρεις» για να αδειάσουν την φρασεολογία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά την βρήκε την Τρόικα η Κομισιόν εκεί που δεν έπρεπε (Παρίσι) και την έφερε στην χώρα που ανήκει. Δηλαδή στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα Αντουάν Κολομπανί δήλωσε:

«Όπως γνωρίζετε, ο επόμενος έλεγχος της Τρόικας θα γίνει στην Ελλάδα στα μέσα Σεπτεμβρίου. Η Κομισιόν δεν γνωρίζει για καμία τέτοια συνάντηση (εννοεί το Παρίσι). Δεν υπάρχει αίτημα της ελληνικής πλευράς για ειδική μεταχείριση. Δεν μπορεί κανείς να δεσμευθεί από τώρα για το πόσο θα κρατήσει ο επόμενος έλεγχος του ελληνικού προγράμματος».

Για την ιστορία, νωρίς το πρωί η Σοφία Βούλτεψη είχε δηλώσει: «Η εμπιστοσύνη έχει ανακτηθεί. Εφόσον είμαστε σε καλό δρόμο δεν υπάρχει λόγος γι αυτή την αυτοπρόσωπη παρουσία και αυτό γίνεται αντιληπτό».

Τώρα θα περιμένουμε την επόμενη δήλωσή της.  
http://www.tribune.gr/ 
ΠΡΕΖΑ TV
29-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: