Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2014

ΔΥΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΥΝΟΔΕΥΑΝ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕΙ Ο ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Μία νέα πληροφορία για το τι συνέβη λίγο πριν τη συντριβή του Boeing των Μαλαισιανών αερογραμμών τη στιγμή που πετούσε πάνω από την Ουκρανία έρχεται να φέρει νέα σενάρια στην επικαιρότητα.


Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες το μοιραίο αεροσκάφος συνεδευόταν από δύο ουκρνικά μαχητικά Su-27 Flankers λίγα λεπτά πριν πύραυλος εδάφους αέρος το χτυπήσει. Ο Ιρανός ειδικός σε θέματα Αμυνας Babak Taghvaee υποστηρίζει πως το αεροσκάφος χτυπήθηκε επειδή το συνόδευαν τα ουκρανικά μαχητικά. Συγκεκριμένα αναφέρει πως οι αυτονομιστές θεώρησαν πως για να συνοδεύεται από μαχητικά το Boeing είναι κάτι σημαντικό, άρα στόχος για εκείνος. Ετσι δόθηκε η εντολή που προκάλεσε την τραγωδία.

Ο Babak Taghvaee υποστηρίζει πως από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση ουκρανικά μαχητικά σαρώνουν τον εναέριο χώρο της περιοχής. Ειδικά μετά από την κατάρριψη ενός Su-25M1 από την πολεμική αεροπορία της Ρωσίας στις 16 Ιουλίου όλες οι στρατιωτικές και πολιτικές πτήσεις πάνω ανατολική Ουκρανία συνοδεύονται από μαχητικά ή παρακολουθούνται διακριτικά.

Αυτό όμως φαίνεται πως οδήγησε στην τραγωδία αφού οι αυτονομιστές είδαν στα ραντάρ τους ένα αεροσκάφος που μετέφερε πολίτες να συνοδεύεται ή να ακολουθείται από μαχητικά της Ουκρανίας. Ετσι επέλεξαν να το χτυπήσουν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή του 298 αθώοι.



http://www.iefimerida.gr/


 ΠΡΕΖΑ TV
21-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: