Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2014

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ: ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ

Την έγκριση του τελικού σχεδίου της «σύμβασης παραχώρησης» (χρήση, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση) των περιφερειακών αεροδρομίων«μετά και τις παρατηρήσεις του Ελληνικού Δημοσίου» ανακοίνωσε χτες το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ όπως αναφέρει «σύντομα θα κληθούν οι επιλεγέντες επενδυτές να υποβάλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές».

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ δε γνωστοποιεί τις λεπτομέρειες του τελικού σχεδίου, ωστόσο, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, τα 22 υπό ιδιωτικοποίηση αεροδρόμια έχουν χωριστεί σε 2 ομάδες. Η πρώτη περιλαμβάνει τα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Χανίων, Κεφαλονιάς, Ζακύνθου, Ακτίου, Καβάλας και, προαιρετικά, μέχρι 3 από τα 4 αεροδρόμια Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Καλαμάτας και Νέας Αγχιάλου. Στη δεύτερη ομάδα περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια Ρόδου, Κω, Σάμου, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σαντορίνης και Σκιάθου και προαιρετικά μέχρι 3 από τα αεροδρόμια Λήμνου, Χίου, Καρπάθου και Νέας Αγχιάλου.
Στο μεταξύ, κατά τη χτεσινή του συνεδρίαση, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, μετά από τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων, ανακήρυξε ομόφωνα ως πλειοδότες του διαγωνισμού για την εκχώρηση δύο ακίνητων στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, την εταιρεία «M. A. Angeliades Inc.» με προσφορά 26,9 εκατ. ευρώ για το ακίνητο «Golf» - Βόρειο Αφάντου και την εταιρεία «TN AEGEAN SUN INVESTMENTS LIMITED» με προσφορά 15,2 εκατ. ευρώ για το ακίνητο «Φωνή της Αμερικής» - Νότιο Αφάντου.   
http://www.rizospastis.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: