Πέμπτη, Ιουλίου 31, 2014

'ΕΓΚΥΟΣ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΚΑΙ Ο ΕΦΗΜΕΡΕΥΩΝ ΙΑΤΡΟΣ ΗΤΑΝ...ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ -ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Για παράβαση καθήκοντος διώκονται τρεις γυναικολόγοι των Νοσοκομείων Καστοριάς και Γρεβενών διότι έδιωξαν επίτοκο που βρισκόταν σε έναρξη τοκετού και χρειαζόταν επείγουσα ιατρική φροντίδα.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης που διενεργήθηκε μετά από καταγγελία που έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη, γιατροί του Νοσοκομείου Γρεβενών αρνήθηκαν να δεχθούν από το Νοσοκομείο Καστοριάς τη γυναίκα. «Αυτό συνέβη παρ' ότι η εφημερεύουσα γυναικολόγος του νοσοκομείου Καστοριάς όπου εισήχθη αρχικά η επίτοκος έκανε έκκληση για παροχή περίθαλψης λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου. Το αποτέλεσμα ήταν η ασθενής να μεταβεί αναγκαστικά στην πλησιέστερη ιδιωτική κλινική και να επωμισθεί την ψυχική ταλαιπωρία και οικονομική επιβάρυνση που αυτό συνεπάγεται» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνηγόρου του Πολίτη.


Στο πόρισμα αναφέρεται ότι για τον εφημερεύων γυναικολόγο στο Νοσοκομείο Γρεβενών υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι δεν βρισκόταν στο νοσοκομείο την ώρα της εφημερίας του και ενώ ενημερώθηκε, αρνήθηκε την παροχή περίθαλψης στην επίτοκο.

Για τις ανωτέρω παραβάσεις καθήκοντος επιβλήθηκαν ποινές από τις διοικήσεις των δύο νοσοκομείων και το πόρισμα της ΕΔΕ απεστάλη στον προϊστάμενο Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καστοριάς προκειμένου να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες.






http://www.iefimerida.gr/


ΠΡΕΖΑ TV
31-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: