Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2014

ΒΟΛΒΗ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ

Άμεση διακοπή της διέλευσης φορτηγών της Ελληνικός Χρυσός που περνάνε καθημερινά από τους δρόμους του δήμου Βόλβης με επικίνδυνα και τοξικά υλικά ζητούν ο Δήμος, οι κάτοικοι της περιοχής και η Επιτροπή Αγώνα Στρυμονικού Κόλπου, που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα σήμερα στο Ηρώο του Σταυρού.

Καθημερινά, από τους δρόμους του δήμου Βόλβης διέρχονται φορτηγά βαρέως τύπου, τα οποία μεταφέρουν από τη Βόρεια Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη, φορτία με επικίνδυνα και τοξικά υλικά (όπως είναι τα συμπυκνώματα αρσενοπυρίτη), κατάλοιπα των εργασιών της εξόρυξης.
Ήδη, έχουν σημειωθεί τρία ατυχήματα και μάλιστα σε περιοχές οικολογικά ευαίσθητες που προστατεύονται από τις συνθήκες NATURA και Ramsar.
Σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλβης επισημαίνεται ότι "στους προφανείς κινδύνους πρόκλησης περιβαλλοντικής καταστροφής, προστίθενται και εκείνοι των τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και η συνεχιζόμενη επιβάρυνση και φθορά του οδοστρώματος".
Σημειώνεται επίσης ότι "δεν πρέπει να παραβλέψουμε και τον δυσμενή αντίκτυπο που αφήνει σε χιλιάδες ξένους τουρίστες και Έλληνες παραθεριστές του Στρυμονικού κόλπου, η εικόνα μιας τριτοκοσμικής βιομηχανικής περιοχής, παρά ενός τουριστικού θερέτρου".  
http://www.avgi.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: