Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2014

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ -ΧΩΡΙΣ 22.500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Περί τους 22.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς πρέπει να προσλάβει το υπουργείο Παιδείας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, για να αποφευχθούν τα κενά όταν ανοίξουν τα σχολεία στις 11 Σεπτεμβρίου. Το αποκάλυψε ο ίδιος ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ενημερώνοντας χθες την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής. Επίσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα ως προς την πλήρωση των κενών θέσεων. Ωστόσο παράγοντες του υπουργείου Παιδείας επισήμαναν ότι αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει και θα χρειαστεί αγώνας δρόμου προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά.


Ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι «με μια πρόχειρη εκτίμηση» απαιτούνται περί τους 22.500 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και αναγνώρισε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη λόγω και των 11.200 αποχωρήσεων εξαιτίας των συνταξιοδοτήσεων. «Το διοικητικό προσωπικό δεν είναι το πρόβλημα. Αντίθετα το ζήτημα δημιουργείται με το εκπαιδευτικό προσωπικό» δήλωσε ο κ. Δερμεντζόπουλος.

Ο υφυπουργός ανακοίνωσε εξάλλου ότι η σχετική εγκύκλιος για τους αναπληρωτές θα εκδοθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ δεν διευκρίνισε εάν η μοριοδότησή τους θα γίνει από φέτος ή από του χρόνου.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος δεν υπέγραψε τελικά τις απολύσεις 187 εκπαιδευτικών, οι οποίοι δεν είχαν συμπληρώσει τις σχετικές αιτήσεις κάλυψης άλλης θέσης στο πλαίσιο της διαθεσιμότητας. Ο κ. Δερμεντζόπουλος υπογράμμισε ότι στόχος του υπουργείου είναι να καταλάβουν κάποια άλλη θέση, αφού όμως έχει προηγηθεί συνεννόηση με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Πόρισμα

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα υποβληθεί στη Βουλή το πόρισμα της Ανεξάρτητης Αρχής για την Αξιολόγηση των Ανώτατων Ιδρυμάτων. Από αυτό θα προκύψουν και οι τελικές αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου, ειδικότερα για τις ανάγκες των 8 ΑΕΙ, πόσοι δηλαδή από τους 1.036 διοικητικούς υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.

Για το θέμα των «αιωνίων» φοιτητών, ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι οι «λιμνάζοντες» φοιτητές θα διαγραφούν. Αφησε όμως ανοικτό το ενδεχόμενο για τη θεσμοθέτηση ευνοϊκότερων ρυθμίσεων για ειδικές κατηγορίες φοιτητών (άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και άποροι που περνούν όμως μαθήματα).

Αναδιάρθρωση ύλης στην Τράπεζα Θεμάτων

Για την Τράπεζα Θεμάτων, που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών, ο κ. Δερμεντζόπουλος διευκρίνισε ότι δεν φταίει το νέο καθεστώς, αλλά ο τρόπος βαθμολόγησης και απέρριψε προτάσεις βουλευτών για νέα μείωση του μέσου όρου των μαθημάτων, προκειμένου οι μαθητές να μη μένουν μετεξεταστέοι. Επανέλαβε πάντως ότι θα γίνει αναδιάρθρωση της ύλης στις Α' και Β' Λυκείου.

Καρτ. 
http://www.enet.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
30-7-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: