Τετάρτη, Απριλίου 16, 2014

Ο (ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ) ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥ

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στην υπόθεση Λουκμάν ήταν ομόφωνη: ένοχοι αμφότεροι οι κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από δόλο κατά συναυτουργία χωρίς την αναγνώριση κανενός ελαφρυντικού. Δηλαδή καθαρά ισόβια και για τους δύο (+32 μήνες για τα υπόλοιπα αδικήματα).
Ο ρατσιστικός χαρακτήρας του εγκλήματος είχε καταδειχθεί στην αγόρευση της εισαγγελέως, η πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να περιμένουμε το αιτιολογικό της απόφασης. Η απόφαση και η ποινή είναι οι αυστηρότερες δυνατές. Η οικογένεια Λουκμάν νιώθει δικαιωμένη.


Μια υπόθεση που είχε επιχειρηθεί να εμφανιστεί ως ένα “τυχαίο περιστατικό” αποκαλύφθηκε ως αυτό που πραγματικά ήταν: ένα προμελετημένο, ωμό, ρατσιστικό έγκλημα. Η διερεύνηση για τις διασυνδέσεις των δολοφόνων Λουκμάν με την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής θα ξεκινήσει πλέον από νέα βάση, στη δίκη της Χρυσής Αυγής στην οποία οι Λιακόπουλος και Στεργιόπουλος είναι κατηγορούμενοι.

—————————————————————

“Ό,τι έγινε ήταν λάθος και έγινε πάνω σε έναν χαζό τσαμπουκά”.

Απολογία Διονύσιου Λιακόπουλου, 17/01/2013.

“Το τραγικό συμβάν, όπως ανέφερα ήδη…, είναι δυστυχώς ένα τυχαίο γεγονός της στιγμής, λόγω μιας παρεξήγησης και ενός πολύ έντονου φόβου. Υπογραμμίζω ότι η συμπλοκή ήταν τυχαία”.

Απολογητικό υπόμνημα Χρήστου Στεργιόπουλου, 20/01/2013.

“Η επίθεση αυτή δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Τον τελευταίο έναν χρόνο έχουμε διαπιστώσει κλιμάκωση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα”.

Δήλωση Marek Marczynski, διευθυντή της Διεθνούς Αμνηστίας για την Ευρώπη και την Κεντρική Ασία.

“…μεμονωμένα φαινόμενα…”.

 Δήλωση Νίκου Δένδια, Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, 18/01/2013.

“Αμφότεροι οι κατηγορούμενοι… ενώ διέρχονταν με μοτοσικλέτα τύπου scooter από την οδό Τριών Ιεραρχών στην περιοχή Κάτω Πετράλωνα Αθηνών, διαπληκτίστηκαν από ασήμαντη αφορμή με τον αλλοδαπό υπήκοο Πακιστάν LUQMAN SHEHZAD του KHADIM HUSSAIN ο οποίος έβαινε με το ποδήλατό του από την ως άνω οδό…”.

Υπ’ αριθμ. 3082/1-07-2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών

που εισήγαγε την υπόθεση Λουκμάν στο ακροατήριο του ΜΟΔ Αθηνών.

“Το υπ’ αριθμ. 3082/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που τους παραπέμπει για τέλεση ανθρωποκτονίας από πρόθεση, την οποία τέλεσαν ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, δεν κάνει λόγο για ρατσιστικό κίνητρο, αλλά δέχεται τον ισχυρισμό τους ότι προηγήθηκε δήθεν διαπληκτισμός για ασήμαντο αφορμή…. Ωστόσο, σύμφωνα με τα πραγματικά περιστατικά της υπό κρίση υπόθεσης, προκύπτει ότι οι ανωτέρω δράστες ωθήθηκαν στις πράξεις τους αποκλειστικά και μόνο από μίσος λόγω της φυλής και του χρώματος του υιού μου. Πρόκειται επομένως, για μια κλασσικού τύπου επίθεση με αναμφισβήτητο το ρατσιστικό κίνητρο…”.

Αυτοτελής ισχυρισμός Καντίμ Χουσεϊν, πατέρα του Σαχζάτ Λουκμάν,

κατά την έναρξη του δικαστηρίου, 18/12/2013

“…Η συνάντηση των κατηγορουμένων με το θύμα ήταν εντελώς τυχαία και συμπτωματική και θεωρούμε παρακινδυνευμένο να υποστηριχθεί ότι οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν και το τραυμάτισαν θανάσιμα απλά και μόνο εμφορούμενοι από τις ρατσιστικές ιδέες των ίδιων αλλά και του συγκεκριμένου κόμματος. Επίσης, ουδόλως προκύπτει ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είχε “στοχοποιηθεί” από το κόμμα για οποιοδήποτε λόγο ή είχε ποτέ απασχολήσει με οποιαδήποτε συμπεριφορά του ώστε να είναι βάσιμη οποιαδήποτε υποψία ότι είχε οργανωθεί οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του…”.

Υπ’ αριθμ. 80/21-12-2013 Πρόταση του Εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου

προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών επί της προφυλάκισης των Στεργιόπουλου-Λιακόπουλου,

κατηγορούμενων για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

“Ο ισχυρισμός τους ότι πριν από τη δολοφονία είχε τάχα προηγηθεί διένεξη, δεν πείθει… μετά την πράξη τους απομακρύνθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος ατάραχοι, χωρίς να είναι ταραγμένοι ή συγκλονισμένοι. Δεν πήγαν προς τα σπίτια τους, αλλά κατευθύνθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να κάνουν τον γύρο του θριάμβου… συναποφάσισαν να αφαιρέσουν τη ζωή ενός αθώου αλλοδαπού άνδρα και δη πακιστανικής καταγωγής, τον οποίο εκτέλεσαν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με επτά μαχαιριές. … Κύριοι ένορκοι, σήμερα εδώ λειτουργείτε ως δικαστές και συγχρόνως αντιπροσωπεύετε την κοινωνία μας που πρέπει να είναι καταδικαστική σε τέτοιου είδους εγκλήματα. Θα πρέπει να δείξετε με την απόφασή σας ότι η κοινωνία στην Ελλάδα, με τον πολιτισμό της και με τις αξίες που έχουν γαλουχηθεί τα παιδιά και οι νέοι της, καταδικάζει κάθε έγκλημα που έχει σαν κίνητρο τη διαφορετικότητα”.

Αγόρευση εισαγγελέως Μαρίας Μπερέτη στο ακροατήριο του ΜΟΔ Αθηνών, 10/04/2014

http://jailgoldendawn.wordpress.com/2014/04/15/%CE%BF-%CF%8C%CF%87%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%80%CE%B1/ 

ΠΡΕΖΑ TV
16-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: