Τρίτη, Απριλίου 15, 2014

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

Την ανάκληση της απόλυσης καθαρίστριας, μέλους του Σωματείου Καθαριστών- Καθαριστριών νομού Αττικής, που εντάσσεται στο ΠΑΜΕ, διεκδικούν φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Αθήνας μαζί με το Σωματείο με κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την Δευτέρα 14 Απρίλη, στο Χημικό, στο γραφείο των καθαριστριών.


Όπως τονίζεται σε απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων, η απόλυση έχει τρομοκρατικό, εκδικητικό χαρακτήρα από πλευράς της εργοδοσίας που έχει αναλάβει την εργολαβία της καθαριότητας στους χώρους της Σχολής Θετικών Επιστημών.

Η απόφαση των ΔΣ των φοιτητικών συλλόγων

«Καταγγελουμε την τρομοκρατική-εκδικητική απόλυση της καθαρίστριας Βάσως Κακαραντζά που εξήγγειλε η εργολαβική εταιρία, που έχει αναλάβει την καθαριότητα των Σχολών Θετικών Επιστημών. Η απόλυση αυτή έχει μοναδικό σκοπό την τρομοκράτηση όλων των καθαριστριών προκειμένου να δεχθούν τα ψίχουλα που παίρνουν, τις καθυστερήσεις στις πληρωμές και τις άθλιες συνθήκες στις οποίες καλούνται να εργαστούν. Η Βάσω Κακαραντζά είναι ενεργό μέλος του σωματείου των καθαριστριών που προσκειται στο ΠΑΜΕ και ακριβώς για αυτή της την δράση απολύεται αφού η αιτιολόγηση της απόλυσης είναι ότι "δεν κάνει καλά τη δουλειά της, ανήκει στο ΠΑΜΕ και ξεσηκώνει κόσμο.". Μάλιστα η απόλυση είναι ταυτόχρονα παράνομη αφού γίνεται σε μια στιγμή που οι καθαρίστριες έχουν πάει στα δικαστήρια την εργολάβο για τις συνθήκες στις οποίες δουλεύουν.

Η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων δεν είναι καινούργια.

Πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-μονοπωλίων.

Είναι συνέχεια όλων των διώξεων πρωτοπόρων αγωνιστών, ταξικών σωματείων που το προηγούμενο διάστημα κορυφώθηκε με την ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στους ηρωικούς χαλυβουργούς.

Τους ξεκαθαρίζουμε: Τέτοιες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν. Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας».

Απόφαση πήραν οι εξής σύλλογοι: Φυσικού, Μαθηματικού, Χημικού, Βιολογικού, Φαρμακευτικής».   
http://www.902.gr/

ΠΡΕΖΑ TV
15-4-2014

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείτε να σχολιάσετε και το άρθρο αυτό ή δεν σας συμφέρει ?
"Χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό θα είναι πλέον το ΚΚΕ, καθώς, σύμφωνα με Τα Νέα, μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, η εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους εν λόγω σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τους οποίες εκπέμπουν. Η εφημερίδα αναφέρει ότι η συμφωνία περιλαμβάνει απαγόρευση της υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς. Ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν.

Οι σχετικές ανακοινώσεις φέρεται να έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη.

Κι επειδή οι μαζικές απολύσεις είναι παράνομες , αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα. Mε λίγα λόγια αυτό που δεν έχουν κάνει μέχρι τώρα βιομήχανοι- δηλαδή μαζικές απολύσεις- θα το κάνει το ΚΚΕ με το συγκεκριμένο σχέδιο".

Ανώνυμος είπε...

καραγκιοζακο αυτές οι εταιρίες δεν έβγαζαν υπερκέρδη γιατί δεν έπαιρναν θαλασσο δάνεια και κρατικές διαφημίσεις για να σου πιπιλίζουν το μυαλό ότι την δική τους κρίση (των κεφαλαιοκρατών) θα την πληρώσει πάλι ο εργαζόμενος … οπότε άντε κάνε παρέα με τον Μπόμπολα και άσε τις εξυπνάδες εκτός και αν είσαι κάποιος αυλικός τους…

Ανώνυμος είπε...

ο κόσμος τόχει τούμπανο και ο Περισσός κρυφό καμάρι... ή μήπως οι εργαζόμενοι στον 902 ήσαν εθελοντές μόνο και δούλευαν αφιλοκερδώς ???