Τρίτη, Απριλίου 22, 2014

ΦΙΛΟΡΩΣΟΙ ΑΝΟΙΞΑΝ ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΣΛΟΒΙΑΝΣΚ

Ένα ουκρανικό μαχητικό αεροπλάνο επλήγη από πυρά, την ώρα που πετούσε πάνω από τη Σλοβιάνσκ, τον έλεγχο της οποίας έχουν φιλορώσοι, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

«Άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον του αεροσκάφους AN-30 της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση πάνω από τη Σλαβιάνσκ. Επλήγη από πολλές σφαίρες» ανέφερε ανακοίνωση του υπουργείου.


Το μαχητικό προσγειώθηκε στο Κίεβο με ασφάλεια.
  
Νωρίτερα, ηγέτες των φιλορώσων αυτονομιστών που έχουν καταλάβει κυβερνητικά κτίρια στο Ντονέτσκ συναντήθηκαν με τον επικεφαλής μεσολαβητή του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

Ο μεσολαβητής Μαρκ Εθέρινγκτον χαρακτήρισε τις συζητήσεις «εποικοδομητικές».
«Είχαμε μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με εκπροσώπους της ομάδας που έχει καταλάβει το κτίριο περιφερειακής κυβέρνησης στο Ντόνετσκ, με τον δήμαρχο του Ντόνετσκ και τον διοικητή της αστυνομίας» της πόλης, δήλωσε ο Μαρκ Εθέρινγκτον σε δημοσιογράφους έπειτα από τη συνάντηση αυτή που διήρκησε 90 λεπτά και πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης.

«Εξήγησαν τη θέση τους. Συζητήσαμε επίσης την ανάγκη να υπάρξει διάλογος και αποκλιμάκωση της έντασης και, φυσικά, την ανάγκη να αποφευχθεί η βία» πρόσθεσε ο Εθέρινγκτον. in.gr


ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: