Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ-ΠΟΙΑ ΖΩΑ ΘΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ;

Στη συστράτευση και την κινητοποίηση όλων των στελεχών της ΝΔ εν όψει των ευρωεκλογών στοχεύει το επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά και σε αυτό το πλαίσιο καταρτίζεται πρόγραμμα πανελλαδικών εξορμήσεων του προέδρου της ΝΔ αμέσως μετά το Πάσχα.    

Σύμφωνα με Τα Νέα, στο Μέγαρο Μαξίμου καταγράφουν θετικές αντιδράσεις από την κομματική βάση για το μείγμα του ευρωψηφοδελτίου και διαμηνύουν ότι ενστάσεις ή αδράνεια από τα στελέχη του κόμματος δεν θα έχουν νομιμοποιητική βάση. 

Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι ο κ. Σαμαράς δεν κατάρτισε τη λίστα των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών με στόχο να διατηρηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες, αλλά βασικό μέλημά του ήταν η συγκρότηση μιας ομάδας με πολλά νέα πρόσωπα, τα οποία θα σηματοδοτούν και το «άνοιγμα της ΝΔ στον κόσμο της αγοράς και γενικότερα στην κοινωνία».


Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ βρίσκεται η μεσαία τάξη, στην οποία κινείται κατά βάση ο κόσμος των επιχειρήσεων και της αγοράς. Το μήνυμα είναι ότι η ενίσχυση των ποσοστών της ΝΔ σε αυτό το κομμάτι της κοινωνίας, το οποίο δεν συνδέεται κατ' ανάγκη με τον πολιτικό μεσαίο χώρο, μπορεί να αποδειχθεί το «κλειδί» για το αποτέλεσμα της κάλπης. 

«Αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο»

Για «αντιπροσωπευτικό ψηφοδέλτιο που δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλέξουν μέσα από αυτό άξιους ανθρώπους» έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, καλώντας την κομματική ηγεσία να επενδύσει στην κεντροδεξιά φυσιογνωμία της ΝΔ. 

«Έχω μιλήσει περί της ανάγκης ανάδειξης και της κεντροδεξιάς φυσιογνωμίας της ΝΔ και της φιλελεύθερής της ταυτότητας» ανέφερε μιλώντας στον Βήμα 99,5, προσθέτοντας: 

«Αυτό πλέον, μετά την ιστορία Μπαλτάκου, αναδείχθηκε από όλους -από τον πρωθυπουργό και τα άλλα στελέχη που μίλησαν- και με την πολιτική μας. Είναι το στοιχείο της ΝΔ που θα πρέπει να αναδείξουμε περισσότερο». IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: