Πέμπτη, Απριλίου 17, 2014

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗΣ ΩΡΩΝ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Την έντονη αντίδραση των καθηγητών προκαλεί η απόφαση του υπουργείου Παιδείας να κόψει τρεις ημέρες από τις διακοπές του Πάσχα για να αναπληρωθούν οι ώρες που χάθηκαν από τις καταλήψεις που έγιναν σε σχολεία τον περασμένο Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Διαμαρτυρόμενη για τον τρόπο αναπλήρωσης, η ΟΛΜΕ αποφασίζει την πραγματοποίηση τρίωρων στάσεων εργασίας από τις 08:00 έως τις 11:00 για την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή μετά το Πάσχα στα σχολεία όπου ορίζεται να γίνει αναπλήρωση της ύλης μέσα στις διακοπές.


Όπως μεταδίδει το Mega, οι καθηγητές τονίζουν ότι «αυτά τα θέματα πρέπει να ρυθμίζονται με κριτήρια παιδαγωγικά και εκπαιδευτικά και με τη συνεργασία όλων των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας", ενώ μιλούν για θεσμοθετημένες αργίες και για υπερωριακή απασχόληση.

»Είναι τουλάχιστον υποκριτικό το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας να αναπληρωθούν, ακόμα και με λογιστικό τρόπο, τα μαθήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν κατά τις ημέρες των μαθητικών καταλήψεων. Δεν ενδιαφέρεται όμως για τα μαθήματα που χάνονται λόγω της δικής του ευθύνης να μην καλύπτει τα κενά των εκπαιδευτικών για μεγάλο χρονικό διάστημα».

Συνολικά, τα σχολεία που θα ανοίξουν τις ημέρες αυτές είναι περίπου 500, εκ των οποίων τα 84 είναι στην Αττική, τα 30 στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα στην περιφέρεια.

Σε όσα σχολεία πρέπει να αναπληρωθούν έως και τρεις ημέρες, αυτές θα καλυφθούν με την απώλεια ισάριθμων ημερών από τη δεύτερη εβδομάδα των διακοπών του Πάσχα. Για τα σχολεία που υπάρχει η ανάγκη κάλυψης ωρών διδασκαλίας που αντιστοιχούν σε περισσότερες από τρεις ημέρες, αυτές θα καλυφθούν με βάση τις αποφάσεις που παίρνουν οι τοπικές ενώσεις καθηγητών.

Σύμφωνα με το Mega, σε ορισμένα σχολεία η αναπλήρωση ωρών ξεκίνησε ήδη μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ ορατό είναι και το ενδεχόμενο αναπλήρωσης ωρών τον Μάιο, έπειτα από τη λήξη του διδακτικού έτους. IN.GR

ΠΡΕΖΑ TV
17-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: