Τρίτη, Απριλίου 15, 2014

ΣΕΑΑΝ - ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΤΗ «ΣΦΑΓΗ» ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

Ενάντια στις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων αναπηρίας, όπως προβλέπουν οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ, και στη μετατροπή των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) σε «σφαγείο» που θα μειώνει διαρκώς τα ποσοστά αναπηρίας, συρρικνώνοντας και με αυτό τον τρόπο τα δικαιώματα των αναπήρων, διαδήλωσαν χτες, έξω από το υπουργείο Εργασίας, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής.

Παρά το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία ήταν ενημερωμένη για την κινητοποίηση, ο διαδηλωτές βρέθηκαν απέναντι σε κατεβασμένα ρολά και στην άρνησή της να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αναπήρων. Την ίδια ώρα, οι πόρτες ήταν ανοιχτές για συνάντηση με τις ηγεσίες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ομοσπονδιών ΕΣΑΜΕΑ και Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων.
«Τους προειδοποιούμε. Θα επανέλθουμε με ακόμη πιο δυναμικούς αγώνες. Θα κλιμακώσουμε τη δράση μας», σημείωσε εκ μέρους της ΣΕΑΑΝ ο Χ. Χουρδάκης, ενώ ο Γ. Βουτσινάς, από το ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Ν. Αττικής και Νήσων, τόνισε την ανάγκη συσπείρωσης δυνάμεων «απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα των αντιαναπηρικών μέτρων που έχουν να κάνουν με τα σφαγεία των ΚΕΠΑ, των περικοπών προνοιακών επιδομάτων, των αναπηρικών συντάξεων, φαρμάκων και θεραπειών».
Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής. Καταγγέλλοντας την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, υπογράμμισε ότι «δεν θέλει να επικοινωνεί με εκείνους που διεκδικούν και παλεύουν στο δρόμο για τα δικαιώματά τους». Μήνυμα αλληλεγγύης μετέφερε και ο Γιώργος Σιφωνιός, μέλος του ΔΣ του εργοστασιακού σωματείου «Ελληνική Χαλυβουργία Ασπροπύργου».  rizospastis.gr
ΠΡΕΖΑ TV
15-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: