Τρίτη, Απριλίου 22, 2014

ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ ΣΤΟΝ 16ΧΡΟΝΟ ΜΑΘΗΤΗ

Το υλικό από τα κινητά των κατηγορουμένων για την επίθεση εναντίον του 16χρονου μαθητή από το Παλαιό Φάληρο, προδίδουν τη στενή τους σχέση με τη Χρυσή Αυγή.

Με την κατάθεση του Φοίβου Δ., του δεκαεξάχρονου μαθητή που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης τον Ιανουάριο του 2013 έξω από το 3ο Λύκειο Παλαιού Φαλήρου, άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών για άλλη μια υπόθεση που περιλαμβάνεται στο πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χ. Βουρλιώτη για τη Χρυσή Αυγή και έχει ενσωματωθεί στη δικογραφία με τις 32 υποθέσεις για την εγκληματική δράση της οργάνωσης.


Τα μηνύματα και οι φωτογραφίες που βρέθηκαν στα κινητά τόσο των δύο κατηγορούμενων, του Γ. Αποστολόπουλου και του Αλ. Χατζηπαυλίδη, όσο και της συμμαθήτριας του θύματος Α.Κ., με την οποία είχε ερωτική σχέση ο Αποστολόπουλος, προδίδουν τη στενή τους σχέση με τη Χ.Α.

Ο μαθητής μπήκε στο στόχαστρο των νεαρών χρυσαυγιτών όταν αντέδρασε στις σβάστικες που ζωγράφιζε στο θρανίο η συμμαθήτριά του. Μάλιστα, πριν την επίθεση, οι κατηγορούμενοι σχεδίαζαν και άλλες επιθέσεις εναντίον του θύματος, αλλά δεν κατάφεραν να τις πραγματοποιήσουν.

Αίσθηση προκάλεσε η αποκάλυψη πως ο Αποστολόπουλος λειτουργούσε σαν πληρωμένος μπράβος, ακόμα και μέσα στο χώρο του σχολείου.

Η μητέρα του θύματος υπογράμμισε τη σοβαρότητα του χτυπήματος. «Ο γιατρός μου είπε “έχεις Άγιο. Το παιδί σου πήγε και ήρθε στον άλλο κόσμο”. Το παιδί από τότε είναι σε κατάσταση σοκ. Ακόμα και σήμερα βλέπει ψυχολόγο», κατέθεσε.
Η δίκη θα συνεχιστεί την Πέμπτη με καταθέσεις των μαρτύρων της πολιτικής αγωγή  


efsyn.gr    



ΠΡΕΖΑ TV
22-4-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: