Τετάρτη, Οκτωβρίου 23, 2013

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ-ΘΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑΜΕ!

Απίστευτες καταστάσεις βιώνουν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καθώς όπως καταγγέλλει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, δανειολήπτες που έχουν χάσει τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό, καλούνται από τις τράπεζες να γίνουν ενοικιαστές αυτών.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μιας γυναίκας, η οποία δανείστηκε από τράπεζα 15.000 ευρώ. Πλήρωνε κανονικά τις δόσεις, ωστόσο κάποια στιγμή αυτό κατέστη αδύνατο. Η τράπεζα απαίτησε την καταβολή του συνολικού χρέους, βγάζοντας την μοναδική κατοικία της σε πλειστηριασμό, με το ακίνητο να περνάει σ' αυτή. Ακολούθησαν διαδοχικά τηλέφωνα υπαλλήλων της τράπεζας προς την δανειολήπτρια, προσπαθώντας να την πείσουν με "ευγενικό τρόπο", όπως τονίζεται, να γίνει ενοικιάστρια του σπιτιού της.

"Επειδή "η ωμή πραγματικότητα" η απώλεια της πρώτης κατοικίας, δημιουργεί και θα δημιουργήσει απρόβλεπτα κοινωνικά φαινόμενα, όσο η κρίση παρατείνεται, θα πρέπει να μην αδιαφορούμε για τα έγγραφα που μας έρχονται από τις τράπεζες. Μπορεί να είναι ένα απλό εξώδικο, αλλά μπορεί και να είναι ένα σοβαρό δικαστικό έγγραφο, με σημαντικές αρνητικές συνέπειες για το σπίτι μας ή άλλο περιουσιακό στοιχείο. Άμεσα ενημερώνουμε για συμβουλευτική, την πλησιέστερη σε μας Πιστοποιημένη Ένωση Καταναλωτών, δεν αμελούμε" επισημαίνει η Ένωση.  
http://news247.gr/
ΠΡΕΖΑ TV
23-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: