Δευτέρα, Οκτωβρίου 21, 2013

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ: ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Πολιτικές που απέχουν από τις παγκόσμια αποδεκτές αντιλήψεις για προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εφαρμόζει η Σαουδική Αραβία
Παραμένει σε αναχρονιστικό επίπεδο η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία, όπως καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχει δώσει κατά καιρούς η αραβική χώρα, για βελτίωση της κατάστασης. Όπως αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία:
«Η Σαουδική Αραβία απέτυχε παταγωδώς να τηρήσει τις υποσχέσεις για τη βελτίωση της καταστροφικής κατάστασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Οι σαουδαραβικές αρχές δεν κατάφεραν να εφαρμόσουν καμιά από τις αρχικές συστάσεις (που της είχαν γίνει) για τη βελτίωση της κατάστασης στη χώρα, πρόσθεσε η οργάνωση αυτή προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όχι μόνο οι αρχές αυτές δεν ανέλαβαν δράση αλλά ενέτειναν την καταστολή. Για όλους τους ειρηνικούς ακτιβιστές που συνελήφθηκαν αυθαίρετα, βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν στη Σαουδική Αραβία, η διεθνής κοινότητα οφείλει να ζητήσει λογαριασμό από τις αρχές της χώρας αυτής».
Πρακτικές όπως οι αυθαίρετες κρατήσεις, οι άδικες δίκες, τα βασανιστήρια και άλλες μορφές κακομεταχείρισης, οι διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, η θανατική ποινή και οι διακρίσεις εναντίον της σιιτικής μειονότητας, είναι τα στοιχεία που κατέγραψε η Διεθνής Αμνηστία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλικό   

ΠΡΕΖΑ TV
21-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: