Τρίτη, Οκτωβρίου 29, 2013

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: ΜΑΖΕΨΕ 4,3 ΕΚΑΤ. ΑΠΟ 19 ΟΝΟΜΑΤΑ «ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ»-Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΠΟΤΕ...

Η Επιτροπή Δημοσίων Εσόδων της Ιρλανδίας μάζεψε 4,3 εκατ. ευρώ από 19 πολίτες της Ιρλανδίας οι οποίοι ήταν σε λίστα 33 ονομάτων προς έρευνα για φοροδιαφυγή την οποία είχε αποστείλει η Γαλλία στους αρμόδιους του υπουργείου Οικονομικών. Στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ παραμένει ακόμα στις καλένδες.

Αυτό αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν σε γραπτή απάντησή του μετά από ερώτηση στη Βουλή ότι οι ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία έχουν ενημερώσει το υπουργείο Οικονομικών για “μια πολύ σημαντική ποσότητα δεδομένων” που έχουν υπό έρευνα γύρω από τις σχέσεις με off-shore εταιρείες. Στοιχεία τα οποία προτίθενται να χρησιμοποιήσουν για να μοιραστούν πληροφορίες με άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ιρλανδίας.


Η έρευνα ήταν πιθανό να πάρει κάποιο χρόνο, λόγω της πολυπλοκότητας των δεδομένων, πρόσθεσε ο Μ. Νούναν.

Το 2010, οι γαλλικές αρχές έδωσαν στην Ελλάδα μια λίστα με περισσότερα από 2.000 ονόματα Ελλήνων που είχαν τοποθετήσει τα χρήματα σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Αλλά ακόμα στην Ελλάδα η λίστα Λαγκάρντ είναι στην... αίθουσα αναμονής.

ΝΥΤ: Μεγάλα λόγια κατά της φοροδιαφυγής

Παρά τα «μεγάλα λόγια», τα αποτελέσματα κατά της φοροδιαφυγής είναι φτωχά, αναφέρει επίσης άρθρο στην αμερικανική εφημερίδα, New York Times. Τα στοιχεία απογοητεύουν, καθώς τα μέτρα για την είσπραξη των φόρων δεν έχουν αποδώσει, ιδιαίτερα όσον αφορά τη φορολόγηση των πλουσίων.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, εδώ και χρόνια, οικονομολόγοι έχουν επισημάνει την ευρεία φοροδιαφυγή ως ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα της χώρας. Μέσα σε δύο χρόνια έχουν περάσει 22 νέοι φορολογικοί νόμοι, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αντίστοιχα αποτελέσματα, αναφέρει.

Μάλιστα, οι New York Times, δεν ξεχνούν τις εξαγγελίες από τις ελληνικές κυβερνήσεις όταν ξέσπασε η κρίση στην Ελλάδα, περί αποφασιστικής πάταξης της φοροδιαφυγής. 

Επίσης αναφέρεται σε δημοσιεύματα της "Ελευθεροτυπίας" για τα κόλπα της κυβέρνησης με τη "λίστα Λαγκάρντ".

πηγή: The Irish Tmes, NYT
http://www.enet.gr/ 

ΠΡΕΖΑ TV
29-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: