Τρίτη, Αυγούστου 20, 2013

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΑΕ:«ΠΩΛΟΥΜΕ ΕΛΚΥΣΤΙΚΑ ΤΕΜΑΧΙΑ» ΛΕΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ!

Ελκυστικά τεμάχια γης θέλει να πωλήσει η εκκλησία για να διατηρήσει το ποσοστό της στην Ελληνική Τράπεζα. Ο προκαθήμενος της εκκλησίας αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος φαίνεται αποφασισμένος να κάνει το παν για να μην μειωθεί το ποσοστό του στην Τράπεζα.
Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται για να πετύχει το στόχο αυτό. «Το εγχείρημα είναι δύσκολο», παραδέχεται, αλλά «με επιμονή και υπομονή θα επιτευχθεί και η εκκλησία δεν θα χάσει το ψηλό ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου που διατηρεί στην Ελληνική Τράπεζα εδώ και δεκαετίες».

Η κρίση στον τραπεζικό τομέα, η συγχώνευση της Λαϊκής με την Τράπεζα Κύπρου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα, προκαλούν, όπως τονίζει ο Αρχιεπίσκοπος, ετήσιες απώλειες κατά τα τελευταία τρία χρόνια, περίπου €3 εκ. που ήταν έσοδα από μερίσματα προερχόμενα από τις τρείς κυπριακές τράπεζες.
Η εκκλησία δεν διαθέτει σήμερα ρευστό για να συμμετέχει στην ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας, παραδέχεται, και εξηγεί ότι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος θα προχωρήσει στην πώληση ελκυστικών τεμαχίων γης.
«Αυτό που θα πράξω», σημείωσε, «θα είναι η πώληση οικοπέδων ή μερικής έκτασης γης η οποία να είναι επιλεκτική και ελκυστική».
Η εκκλησία επιθυμεί παράλληλα να αγοράσει αξιόγραφα σε χαμηλή τιμή από διάφορα ταμεία προνοίας, τα οποία θέλουν να «απαλλαγούν», κατά την έκφραση του, για να μην υποστούν περαιτέρω ζημιά. Θα ενθαρρυνθούν παράλληλα και άλλοι επενδυτές προς αυτή την κατεύθυνση.
Ανέφερε στη συνέχεια ότι μέσα στις προσεχείς λίγες βδομάδες αναμένει εξελίξεις από ξένους επενδυτές, κυρίως από τη Ρωσία, οι οποίοι, όπως τόνισε, ενδιαφέρονται και για συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικής Τράπεζας αλλά και για την αγορά εκκλησιαστικής γης.
Παράλληλα, ο προκαθήμενος της εκκλησίας, είπε ότι βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με διάφορα επενδυτικά ταμεία του εξωτερικού, καθώς και με ρώσους μεγιστάνες για να εξασφαλίσει δάνειο ύψους €100 εκ.
«Εάν καρποφορήσει η προσπάθεια αυτή θα αποφευχθεί η πώληση εκκλησιαστικής ακίνητης περιουσίας και το ποσό που θα εξασφαλιστεί από δανεισμό θα διοχετευτεί για την ανακεφαλαιοποίηση της Ελληνικής Τράπεζας», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
  
Seleo.gr News 



ΠΡΕΖΑ TV
20-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: