Δευτέρα, Αυγούστου 05, 2013

ΕΝΤΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΘΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΛΕΕΙ Ο Π.ΚΑΨΗΣ

Με μοριοδότηση οι προσλήψεις στον νέο φορέα Δημόσιας Τηλεόρασης με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, τόνισε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

«Η διαδικασία θα γίνει εντός Αυγούστου, οπότε και θα γίνει εκπομπή προγράμματος με ενημερωτικές εκπομπές» τόνισε.


Διευκρίνισε ότι σε κάποιες κατηγορίες ίσως υπάρξει κάποια εξαίρεση στη διαδικασία προσλήψεων, όπως τεχνικοί για την κάλυψη του Champions League.

Ο ίδιος είπε ότι από την ΕΡΤ έχουν γίνει πάνω από 1.000 αιτήσεις εργαζομένων και ότι στον νέο φορέα Δημόσιας Τηλεόρασης θα απασχοληθεί το 80% των εργαζομένων στην ΕΡΤ.

Διευκρίνισε ότι στη νέα προκήρυξη για προσλήψεις υπάρχει πρόνοια και για τα περιφερειακά ραδιόφωνα, γεγονός που δεν μπορούσε να συμβεί στην πρώτη προκήρυξη, λόγω του περιορισμένου μεγέθους της Κατεχάκη.

Για το πέρασμα από τον ενδιάμεσο φορέα στον μόνιμο, ο κ. Καψής είπε ότι ο θα στηθεί εκ του μηδενός.

Σε παρέμβασή της στην εκπομπή η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ Μάχη Νικολάρα είπε ότι οι αιτήσεις από την ΕΡΤ είναι 1.000 και όχι περισσότερες, γιατί δεν έχει ξεκαθαριστεί το θέμα των δίμηνων συμβάσεων, ιδίως αν θα μπορούν οι εργαζόμενοι να μπουν στο ταμείο ανεργίας ή αν θα υπάρξει παράταση των συμβάσεων. 

Απαντώντας ο κ. Καψής είπε ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι αν χρειαστεί να κάνει τις σχετικές νομοθετικές παρεμβάσεις (παράταση συμβάσεων, ένταξη στο ταμείο ανεργίας) θα τις κάνει.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: