Δευτέρα, Αυγούστου 05, 2013

ΤΟΝ ΠΕΛΕΚΥ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΓΚΕΝΕΚΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Την ετυμηγορία για τους περίπου 300 κατηγορούμενους, κυρίως στρατιωτικούς, του δικτύου Εργκένεκον περιμένει η Τουρκία τη Δευτέρα, στην κορύφωση της πεντάχρονης υπόθεσης για τη φερόμενη συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν -η οποία και θεωρείται η εμφανέστερη σύγκρουση της κυβέρνησης ισλαμιστών με το κοσμικο-στρατιωτικό κατεστημένο. 

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το χώρο γύρω από το δικαστήριο στη φυλακή του Σιλιβρί καθώς οι υποστηρικτές των κατηγορούμενων έχουν προαναγγείλει συγκέντρωση συμπαράστασης. Οι αρχές έχουν προληπτικά απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις στο σημείο. 


Στο εδώλιο βρίσκονται δεκάδες απόστρατοι αξιωματικοί, δικηγόροι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι του λεγόμενου «βαθέος κράτους» που κατηγορούνται ότι είχαν συστήσει το δίκτυο με στόχο την πρόκληση πολιτική αστάθειας στη χώρα -με υποκίνηση επιθέσεων- που θα οδηγούσε τον στρατό στον εκτοπισμό της κυβέρνησης Ερντογάν.

Οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται ακόμη και την ύπαρξη του δικτύου και κατηγορούν την κυβέρνηση πως ενορχηστρώνει κατασκευασμένες κατηγορίες με στόχο τους πολιτικούς της αντιπάλους. 

Τον τελευταίο καιρό πάντως, παρά την αρχική υποστήριξη, εξίσου μοιρασμένη φαίνεται να είναι και η κοινή γνώμη τις αμφιβολίες για τη διαφάνεια της αποδεικτικής διαδικασίας να κερδίζουν έδαφος.

Η εισαγγελία έχει εισηγηθεί ισόβια κάθειρξη για 64 από τους 275 κατηγορούμενους. Όσοι καταδικαστούν αναμένεται να ασκήσουν έφεση.
Newsroom ΔΟΛ
ΠΡΕΖΑ TV
5-8-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: