Δευτέρα, Ιουλίου 15, 2013

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ Ι.ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ...ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΥΕΙ 2500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

 Ο «υπουργός Παιδείας» παραβρέθηκε στα εγκαίνια της νέας του μονάδας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον Πειραιά. Λίγες ημέρες μετά, ανακοίνωσε την απόλυση 2.500 καθηγητών των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, ειδικοτήτων όπως τα επαγγέλματα υγείας, αισθητικής, γραφικών τεχνών κ.ά. συνολικά 52 τον αριθμό. 
Στις ειδικότητες που καταργούνται φοιτούν περίπου 20.000 μαθητές.
Τρομερή πελατεία για τον ιδιοκτήτη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, και άλλους ευεργέτες αυτού του τύπου που πουλάνε τέτοιες ειδικεύσεις. 
πηγη: https://www.facebook.com/pages/The-Bloopers-Team-web-radio/196784213697679
https://www.facebook.com/AnonOpGreece


Σε μια πανηγυρική ατμόσφαιρα και σε μια βραδιά η οποία επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις για τους καλεσμένους, πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ και του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στον Πειραιά από τον Δήμαρχο κο Βασίλη Μιχαλολιάκο ενώ τον καθιερωμένο αγιασμό πραγματοποίησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά   κ.κ. Σεραφείμ. Η βραδιά σηματοδοτήθηκε από την παρουσία του επιχειρηματία κου Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, στον οποίο απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα για το σύνολο της προσφοράς του στην πόλη του Πειραιά αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσαν ο Πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος και ο Υπουργός Παιδείας, κος  Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στο έργο και τη συμβολή του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου χαρακτηρίζοντάς τον «εθνικό ευεργέτη».

Παρουσία εκατοντάδων ατόμων, μεταξύ των οποίων Υπουργοί, Βουλευτές, Δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι όμορων Δήμων, Επιχειρηματίες, άνθρωποι του πνεύματος, της Τέχνης και του Πολιτισμού, δημοσιογράφοι, φοιτητές και γονείς, το ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ και το Μητροπολιτικό Κολλέγιο γιόρτασαν την έναρξη μιας νέας εποχής για την ιδιωτική εκπαίδευση στον Πειραιά. Παρουσιαστής της βραδιάς ήταν ο δημοσιογράφος - εκδότης  κος Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος συντόνισε τη ροή της βραδιάς.

Ο κος Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου ΑΚΜΗ, στον εναρκτήριο λόγο του, τόνισε ότι ο Πειραιάς είχε μπει εδώ και πολλά χρόνια στα σχέδια επέκτασης του Ομίλου, επιδιώκοντας μία επένδυση που θα πληροί τις προδιαγραφές και τα υψηλά standards που ακολουθούν πάντα το όραμα του Ομίλου ΑΚΜΗ και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Εύχομαι και ευελπιστώ, να σταθούμε  αντάξιοι των προσδοκιών σας. Σε μία εποχή που ο Πειραιάς αναβαθμίζεται με ραγδαίους ρυθμούς, είναι μεγάλη τιμή και για εμάς, να είμαστε μέρος της κοινότητας του Πειραιά του σημαντικότερου και μεγαλύτερου λιμένα της χώρας και πρόσφατα της ναυτικής πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2015 και να συνδράμουμε στην εκπαίδευση της νεολαίας του. Σε μια περίοδο κρίσης, εμείς επενδύουμε γιατί πιστεύουμε σε αυτό που κάνουμε. Θα προέτρεπα- δε- και τους άλλους επιχειρηματίες να στηρίξουν τη χώρα μας γιατί η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την ανεργία και την απαισιοδοξία. Πιστεύω και εύχομαι αυτά που περάσαμε και περνάμε τα τελευταία χρόνια, να σηματοδοτήσουν το τέλος στο τούνελ της οικονομικής ύφεσης».

Σε παρέμβασή του ο Υπουργός Παιδείας κος Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος εξήρε την επένδυση του Ομίλου ΑΚΜΗ και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα  είμαι εδώ με διττή ιδιότητα:  Και ως Υπουργός Παιδείας και ως βουλευτής Πειραιά. Πυλώνας  της εκπαίδευσης στον τόπο μας είναι η δημόσια εκπαίδευση. Όμως αυτό δεν μας αποτρέπει να έχουμε υγιείς επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως αυτή του Ομίλου ΑΚΜΗ. Τέτοιες επενδύσεις και πρωτοβουλίες σηματοδοτούν μία νέα εποχή  για την πόλη και τη χώρα γενικότερα.»

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε μεταξύ άλλων: «Αποτελεί για εμάς ψήφο εμπιστοσύνης, να επενδύουν στον Πειραιά φορείς όπως ο Όμιλος ΑΚΜΗ που έχει αποκτήσει την ηγετική θέση στο χώρο της εκπαίδευσης γιατί  παρέχει υψηλό επίπεδο μόρφωσης ενώ παράλληλα έχει και σημαντική κοινωνική προσφορά κάτι που επιβεβαιώνει το Αριστείο κοινωνικής Ευθύνης που επί σειρά ετών κερδίζει. Παιδεία-Πολιτισμός-Ναυτιλία είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε. Εδώ στον Πειραιά, κύριε Ροδόπουλε θα βρείτε πλέον ένα λιμάνι ανάπτυξης και προόδου, μια πόλη που μετά από χρόνια αποκτά και πάλι δυναμική και νέους με ήθος και αγάπη για τη γνώση και τη μάθηση που θα αποτελέσουν τη  δυναμική σας. Καλώς ήρθατε στον Πειραιά!» Δίνοντας την ευχή του στο νέο ξεκίνημα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Σήμερα γιορτάζει ο Πειραιάς. Γιορτάζει κάθε φορά που υγιείς επιχειρηματίες επενδύουν στην πόλη μας και δίνουν πνοή στον τόπο. Να έχουν την ευχή του Θεού σε κάθε τους βήμα»

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές των εγκαινίων ήταν η προσφορά τριών υποτροφιών στην Μητρόπολη Πειραιά για παιδιά απόρων οικογενειών καθώς και δύο υποτροφιών στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα τις οποίες παρέλαβε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κος Μιχάλης Στρουμπούλης. Η παραδοσιακή κοπή της κορδέλας πραγματοποιήθηκε από τον  Δήμαρχο του Πειραιά κο Βασίλη Μιχαλολιάκο και τη Δ/νουσα Σύμβουλο του Ομίλου ΑΚΜΗ, κα Καλλιόπη Ροδοπούλου.

H τελετή ολοκληρώθηκε με την ατμοσφαιρική προβολή της νέας τηλεοπτικής καμπάνιας του ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ που θα βρίσκεται σύντομα στον αέρα και παρουσιάζει την πορεία του ομίλου τα τελευταία 40 χρόνια με κεντρικό μήνυμα «Μαζί, οδηγούμε ξανά την Ελλάδα στην ΑΚΜΗ της». Η βραδιά έκλεισε με την ξενάγηση των καλεσμένων στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΑΚΜΗ που στεγάζονται στο –πλέον των 2.000 τ.μ.- νεοκλασσικό κτίριο της οδού Φίλωνος 67 και Σωτήρος Διός, έναντι Αγ.Σπυρίδωνος στην καρδιά του Πειραιά.   

ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ Ι.ΙΕΚ ΑΚΜΗ
http://www.iek-akmi.gr/news/me-mia-entyposiaki-teleti-pragmatopoiithikan-ta-egkainia-ton-neon-egkatastaseon-toy-omiloy-akmi?path=news
ΠΡΕΖΑ TV
15-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: