Δευτέρα, Ιουλίου 01, 2013

ΛΙΠΟΘΥΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Λιποθυμίες εργαζομένων σε ξενοδοχεία, από την υπερβολική ένταση της δουλειάς καταγγέλλει το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας.
Συγκεκριμένα κάνει λόγο για «γνωστό ξενοδοχειακό παλάτι» στο οποίο, για δεύτερη συνεχή χρονιά, κατέρρευσαν και οδηγήθηκαν στο Νοσοκομείο 2 καμαριέρες, το περασμένο Σάββατο. Η μία παραμένει για νοσηλεία μέχρι και σήμερα. Σήμερα λιποθύμησε ακόμα μία καμαριέρα.


Οι καμαριέρες στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο - ενώ η βάρδια τους είναι 7:30 έως και 16:00 με ημίωρο διάλειμμα για φαγητό -  εργάζονται καθημερινά χωρίς διάλειμμα από τις 6:45 έως τις 17:00 και τις ημέρες των αναχωρήσεων από τις 6:45 έως και τις 20:00.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι ότι το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, όπως και τα περισσότερα άλλωστε, έχει τις μισές καμαριέρες απ΄ όσες χρειάζεται για να βγει στοιχειωδώς ανθρώπινα η βάρδια.

Ο Σύνδεσμος ξενοδοχοϋπαλλήλων ζητά από τις  Αρχές να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να επέμβουν και από τους εργαζόμενους να εξεγερθούν, να μην υπακούν στις εντολές εξόντωσης, να τηρούν τα ωράρια τους, να μην  κάνουν καμιά υποχώρηση από τα δικαιώματα τους, να συσπειρωθούν στο σωματείο τους.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην απεργία της 10ης  Ιουλίου και στη συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο εργοστάσιο ΔΕΣΥΛΛΑ στη Γαρίτσα.


Πηγή: ertopen

ΠΡΕΖΑ TV
1-7-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: